Kurjaci bez premca na startu sezone, Žarkoviću obje pobjede na prvom turniru tekbol lige

Podgorički tekbol tandem, Kurjaci - Marko Žarković i Andrija Jovanović, osvajači su prvog turnira Zimske turneje crnogorske tekbol lige (MTL), Žarković slavio i u singlu baš protiv Jovanovića u finalu

5546 pregleda 0 komentar(a)
Kurjaci bez premca na prvom od tri Zimska turnira MTL lige, Foto: Tekbol savez Crne Gore
Kurjaci bez premca na prvom od tri Zimska turnira MTL lige, Foto: Tekbol savez Crne Gore

Podgorički tekbol tandem, Kurjaci, osvajači su prvog turnira Zimske turneje crnogorske tekbol lige (MTL).

Kurjaci u tandemu, Marko Žarković i Andrija Jovanović, i na početku sezone 2024. borili su se u finalu sa velikim rivalima ekipom Stroj, i slavili sa 2:0..

Žarković je slavio i u singlu, i to baš u finalu protiv Jovanovića (12:7, 12:11), pa je kompletiran uspješan početak godine za najuspješnije crnogorske tekere.

Na MTL turniru juče u Sportsko-kulturnom centru Univerziteta Crne Gore u Podgorici, bilo je rekordnih 36 prijava, a Kurjaci su bili na visokom nivou i slavili su u finalu protiv Stroja (Željko Janković - Veljko Ljumović).

Ljumović je u polufinalu singla elimnisan od Žarkovića nakon uzbudljivog meča 12:9, 12:11.

"Vrijedno smo trenirali za vrijeme pauze, pa ovi rezultati nisu iznenađenje za nas. Najteži meč mi je bio u finalu singla protiv saigrača, Andrije, jer svakodnevno igramo zajedno i odlično poznajemo igru jedan drugog", istakao je dvostruki šampion prvog zimskog MTL turnira.

Dosta uzbuđenja bilo je i u polufinalu konkurencije parova - "Stroj" je nakon preokreta bio bolji od "PG Teqersa", koji čine Vaso Pejović i Nikola Popović 2:1 (8:12, 12:11, 12:9), a bjelopoljski sastav Borac ponovo je bio među četiri najbolja tima - Samira Fetića i Dina Hasanovića zaustavili su Kurjaci u dva seta, 12:4, 12:7.

Zimska turneja MTL, već se pokazala kao pravi potez Tekbol saveza Crne Gore, zbog rekordnog broja učesnika, ističe predsjednik Saveza, Milorad Šutulović.

"Prvi od tri turnira Zimske turneje potvrda je da je ideja za pokretanjem takmičenja i prije proljeća i povoljnijih vremenskih uslova za igru na otvorenom, bila sjajna. Za turnir u Podgorici imali smo 36 prijava, od čega 20 u dublu. Učestvovali su i fudbalski klubovi iz Podgorice - OFK Mladost, Kom, Zabjelo, koji su prošle godine dobili donaciju u TEQ opremi u vidu stolova i lopti od strane Sekretarijata za sport Glavnog grada. Vjerujemo da će među fudbalerima i dalje rasti interesovanje za tekbolom, gdje i leži ključna baza za razvoj ovog sporta", naglasio je Šutulović i dodao:

"sim učesnika iz Crne Gore imali smo i takmičare iz drugih zemalja, koji su pokazali zavidno znanje, a nama je zaista posebno drago što smo kroz uključivanje takmičara iz ratom pogođenih područja u projekat, pokazali da Tekbol savez ima i inkluzivnu misiju.", kazao je Šutulović.

Drugi turnir zimske MTL turneje održaćese u SC "Igalo" u Herceg Novom, 30. marta, a Bijelo Polje biće posljednja stanica prvog dijela sezone Crnogorske tekbol lige, 27. aprila.

Bonus video: