Horner ostaje direktor Red Bula

Austrijska kompanija je pokrenula početkom mjeseca istragu protiv Hornera, nakon što ga je koleginica optužila za neprikladno ponašanje

6237 pregleda 0 komentar(a)
Kristijan Horner, Foto: Reuters
Kristijan Horner, Foto: Reuters

Direktor ekipe Red Bul Kristijan Horner ostaće na funkciji, nakon što su protiv njega odbačene optužbe za neprikladno ponašanje, saopštila je danas kompanija Red Bul.

Austrijska kompanija je pokrenula početkom mjeseca istragu protiv Hornera, nakon što ga je koleginica optužila za neprikladno ponašanje.

"Nezavisna istraga o optužbama protiv gospodina Hornera je završena i Red Bul može da potvrdi da je pritužba odbačena", navodi se u saopštenju Red Bula, prenio je Skaj.

Horner je saslušan 9. februara kada je negirao optužbe, a pojavio se i na predstavljanju bolida za narednu sezonu, kao i predsezonskim testiranjima u Bahreinu prošle nedjelje.

"Podnosilac žalbe ima pravo na žalbu. Red Bul je uvjeren da je istraga bila poštena, rigorozna i nepristrasna", piše u saopštenju.

Red Bul je objavio zaključak istrage manje od 24 časa prije prvog zvaničnog ovosezonskog izlaska automobila na stazu, pošto u četvrtak od 12.30 počinje prvi trening u Bahreinu.

"Izvještaj o istrazi je povjerljiv i sadrži privatne informacije o učesnicima u sporu kao i osobama koje su pomagale u istrazi i stoga nećemo dalje komentarisati ovu temu iz poštovanja prema svima koji su bili uključeni. Red Bul će nastaviti da se trudi da ispuni najviše standarde na radnom mestu", navodi se u saopštenju.

Horner je na čelu Red Bula od 2005. godine, a ekipu je predvodio do šest konstruktorskih i sedam titula u konkurenciji vozača.

Prva ovosezonska trka Formule 1 počinje u subotu u 16 časova na stazi Sakir.

Bonus video: