Budvi domaći teren u odbrani naslova prvaka Crne Gore u odbojci

U Mediteranskom sportskom centru, domaća Budva slavila je protiv Budućnost Volley-a za prvo mjesto pred plej-of sa 3:1 (24:26, 25:19, 25:13, 29:27)

6928 pregleda 0 komentar(a)
Blok Budvana odradio je odličan posao u ključnim poenima, Foto: odbojka.me
Blok Budvana odradio je odličan posao u ključnim poenima, Foto: odbojka.me

U borbenoj i neizvjesnoj utakmici za prvo mjesto pred plej-of EPCG Superlige odbojkaša u Mediteranskom sportskom centru, domaća Budva slavila je protiv Budućnost Volley-a - 3:1 (24:26, 25:19, 25:13, 29:27).

Budva je iskoristila prvu meč loptu, nakon što u fantastičnom četvrtom setu Podgoričani nisu realizovali čak četiri set lopte i šansu da se izbore za odlučujući, peti set.

A imali su šansi, i par izglednih kontri, ali je blok Budvana na čelu sa Ječmenicom tada odlično funkcionisao. Tek nakon više od pola sata igre Budva je dobila četvrti set. Meč je ukupno trajkao nešto preko 90 minuta.

Najefikasniji je bio kapiten domaćih Balša Radunović sa 21 poen, poen manje osvojio je Alaksandar Minić, ali Ivan Ječmenica je sa četiri poena u odlučujućem setu, od ukupno devet, dao ogroman doprinos,

Stefan Radević je na drugo starni ubacio 17 poena, osam u četvrtom setu. Jovan Delić je još bio dvocifren sa 13 poena.

Osvajač prvog mjesta ligaškog dijela EPCG Superlige, Budva igraće u plej-ofu sa Mornarom, i imaće prednost domaćeg terena u doigravanju za šampona, a drugoplasiranu Budućnost Volley čeka serija sa ekipom Jedinstva u polufinalu plej-ofa, u kom se igra do dvije pobjede. Početak završne borbe za titulu šampiona Crne Gore planiran je za 16. mart.

Jedinstvo je jedino u ligaškom dijelu dobilo Budvane, i dalo priliku Podgoričanima da u direktnom duelu u Budvi odlučuju o lakšem rivalu i prednosti domaćeg terena u doigravanju.

A Budva i Budućnost neče dugo čekati na novi duel, pošto u nedjelju, 3. marta, Budvani će opet biti domaćini Podgoričanima u prvoj utakmici polufinala Kupa Crne Gore od 20 časova.

Mornar će dočekati Jedinstvo u polufinalu Kupa već sjutra od 20 sati u SC “Topolica”.

Bonus video: