Istraga protiv Hornera: Sastali se izvršni direktor Formule 1 i predsjednik FIA

Austrijska kompanija Red Bul pokrenula je početkom februara istragu protiv Hornera, nakon što ga je koleginica optužila za neprikladno ponašanje, ali je nezavisna komisija u srijedu uveče odbacila te optužbe

3288 pregleda 0 komentar(a)
Horner tokom testiranja u Bahreinu, Foto: Reuters
Horner tokom testiranja u Bahreinu, Foto: Reuters

Izvršni direktor Formule 1 Stefano Domenikali i predsednik Međunarodne automobilske federeacije (FIA) Mohamed Ben Sulajem razgovaraće na današnjem sastanku o istrazi povodom navoda o neprikladnom ponašanju direktora ekipe Red Bul Kristijana Hornera.

Vijest o sastanku dvojice čelnika prenio je danas Skaj, nakon što su pojedini direktori ekipa Formule 1 pozvali da se istraga obavi transparentno.

Austrijska kompanija Red Bul pokrenula je početkom februara istragu protiv Hornera, nakon što ga je koleginica optužila za neprikladno ponašanje, ali je nezavisna komisija u srijedu uveče odbacila te optužbe.

Horner je u više navrata odbacio optužbe, kao i sinoć, nakon što su navodni dokazi koji ga okrivljuju poslati brojnim medijima i direktorima ekipa Formule 1 sa anonimne mejl adrese.

Portparol Red Bula je sinoć proslijedio izjavu Hornera.

"Neću komentarisati anonimne spekulacije, ali ponavljam, uvijek sam odbacivao navode. Poštujem integritet nezavisne istrage i potpuno sam sarađivao u svakom koraku. To je bila temeljna i poštena istraga koju je obavio specijalni nezavisni advokat i završena je odbacivanjem optužbe. Ostajem potpuno koncentrisan na početak sezone", naveo je Horner.

Nova sezona, u kojoj Red Bul brani titulu u konkurenciji konstruktora, a vozač te ekipe Maks Ferstapen u konkurenciji vozača, počinje u subotu trkom za Veliku nagradu Bahreina od 16 časova.

Horner je uz ekipu od početka trkačkog vikenda, odnosno od četvrtka, kada su voženi treninzi. Takođe, prisustvovao je i predstavljanju bolida za novu sezonu početkom februara.

Bonus video: