Predsjednik FIA: Kontroverze oko Hornera štete Formuli 1

Horner je uoči današnje trke u Bahreinu, kojom počinje nova sezona u Formuli 1, došao na stazu u pratnji supruge Geri Halivel, bivše pjevačice grupe Spajs grls

5260 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Predsjednik Međunarodne automobilske federacije (FIA) Mohamed Ben Sulajem rekao je da kontroverze oko direktora Red Bula Kristijana Hornera štete Formuli 1, ali da FIA neće sprovoditi sopstvenu istragu osim ako ne primi žalbu.

Austrijska kompanija Red Bul je početkom februara pokrenula istragu protiv Hornera, nakon što ga je koleginica optužila za neprikladno ponašanje, ali je nezavisna komisija prije nekoliko dana odbacila te optužbe.

I sam Horner je u više navrata odbacio navode, a pojedini direktori ekipa Formule 1 pozvali da se istraga obavi transparentno.

Horner je uoči današnje trke u Bahreinu, kojom počinje nova sezona u Formuli 1, došao na stazu u pratnji supruge Geri Halivel, bivše pjevačice grupe Spajs grls.

"To šteti sportu. Ovo je štetno i na ljudskom nivou", rekao je Ben Sulajem i dodao da je u petak razgovarao sa Hornerom.

Poslije odluke Red Bula da odbaci optužbe protiv Hornera, tokom drugog treninga u Bahreinu u četvrtak navodni dokazi koji ga okrivljuju poslati su sa anonimne adrese brojnim medijima, direktorima ekipa Formule 1, Liberti mediji i FIA.

Bonus video: