Miloš Bodiroga apsolutni pobjednik trke Winter Adventure Race Bjelasica

Član Planinarskog kluba Vučji zub iz Trebinja stazu dugu 18 km savladao za dva sata sata 13 minuta i 13 sekundi

3054 pregleda 0 komentar(a)
Na ovogodišnjoj trci nastupilo 40 takmičarki i takmičara, Foto: PK Visokogorci
Na ovogodišnjoj trci nastupilo 40 takmičarki i takmičara, Foto: PK Visokogorci

Apsolutni pobjednik ovogodišnje trke Winter Adventure Race Bjelasica 2024 je Miloš Bodiroga iz Planinarskog kluba (PK) Vučji zub iz Trebinja. On je stazu dugu 18 km savladao za dva sata sata 13 minuta i 13 sekundi.

Drugoplasirani je bio Stevan Andrijević iz Danilovgrada, dok je treće mjesto zauzeo Željko Rondović iz Kolašina.

U kategoriji žena pobijedila je Nina Brajović iz Danilovgrada (četiri sata 43 minuta i 12 sekundi). Drugo mjesto osvojila je Olivera Božanovic članica PK Gorica iz Podgorice, a trećeplasirana je Dragana Lekić iz podgoričkog MAK-a.

Zimsku avanturističku trku, koja je održana deseti put, na Bjelasici organizovao je PK Visokogorci Crne Gore.

trka bjelasica
foto: PK Visokogorci

Na ovogodišnjoj trci nastupilo 40 takmičarki i takmičara, koji su se nadmetatali u brzini i snalaženju na padinama i vrhovima Bjelasice. U revijalnoj porodičnoj trci učestvovalo je 20-ak takmičara.

„Cilj Zimske avanturističke trke je promocija i afirmacija sportskog duha i kulture, popularizacija zimskih ekstremnih sportova, kao i proširivanje i obogaćivanje zimske turističke ponude. Učesnici trke su doživjeli nezaboravnu avanturu na prostranstvima Bjelasice, koja su u ovo doba bila pokrivena sa neuobičajeno malo snijega“, saopštili su organizatori.

Oni podsjećaju da je, zbog nedostatka snijega , Kolašin je izgubio još jednu skijašku sezonu, pa, kako kažu, „“treba tražiti alternativu i obogaćivati turističku ponudu sa drugim autdor aktivnostima“. Upravo iz tog razloga Visokogorci Crne Gore su prije više od deceniju, poručuju, uspostavili Zimsku avanturističku trku na Bjelasici.

Ovogodišnju manifestaciju su podržali Opština Kolašin, lokalna Turistička organizacija (TO), Ski centar Kolašin 1600 i Planinarski savez Crne Gore (PSCG).

Bonus video: