Banjaja produžio ugovor sa Dukatijem do 2026. godine

Potpisivanjem ovog ugovora Banjaja će postati drugi vozač u istoriji tima koji je vozio osam godina za Dukati

2326 pregleda 0 komentar(a)
Franćesko Banjaja, Foto: Shutterstock
Franćesko Banjaja, Foto: Shutterstock

Aktuelni svjetski prvak u Moto GP šampionatu vozač Dukatija Franćesko Banjaja produžio je danas ugovor sa italijanskom ekipom do 2026. godine.

Nekoliko dana pred početak sezone Dukati je produžio saradnju sa dvostrukim uzastopnim svjetskim šampionom.

"Srećan sam što mogu da nastavim da se takmičim za tim iz mojih snova. Nositi boje ovog tima za mene je fantastično i predstavlja veliku čast. Momci iz tima i ja smo postigli neke nevjerovatne stvari. U naredne tri godine nastavićemo da dajemo sve od sebe i pokušaćemo da postignemo što više uspjeha. Spreman sam za Katar i početak sezone", rekao je Banjaja, navodi se na sajtu takmičenja.

Potpisivanjem ovog ugovora Banjaja će postati drugi vozač u istoriji tima koji je vozio osam godina za Dukati. Debitovao je za italijansku ekipu 2019. godine, a u fabričkoj ekipi Dukatija je od 2021. godine. U sezonama 2022 i 2023 je osvojio naslov prvaka Moto GP.

"Peko je savršen vozač za Dukati. Predstavlja sve naše vrijednosti u najboljem izdanju: stil, eleganciju i performanse. Ne samo da je odlučan, brz i uporan, već i veoma obrazovan van staze. Srećan sam zbog obnove ugovora, a vjerujem da su i navijači Dukatija", izjavio je izvršni direktor Dukatija Klaudijo Domenikali.

Banjaja je 2019. ušao u Moto GP kada je vozio za Pramak Dukati, a istakao se 2020. kada se prvi put popeo na pobjendičko postolje, na trci u Misanu. On je prvi italijanski vozač koji je osvojio svjetsku titulu na italijanskom motociklu.

"Srećni smo što će Banjaja voziti za nas i 2025. i 2026. godine. Zajedno smo ušlu u istoriju, on je prvi italijanski vozač koji je osvojio titulu na italijanskom motociklu, našem Dukatiju. Vratili smo svjetsku titulu nakon 15 godina. On je dvostruki svjetski šampion i zaslužuje broj 1 koji se nalazi na njegovom motociklu. Radujemo se novom poglavlju, i nadamo se da ćemo ostavriti uspjehe", rekao je generalni direktor Dukatija Luiđi Daljinja.

Australijanac Kejsi Stoner je 2007. bio posljednji šampion na Dukatiju prije Banjaje.

Nova sezona počinje u petak u Kataru prvim treninzima pred nedjeljnju trku.

Bonus video: