Crnogorski bokseri tražiće drugu šansu, Marčić izgubio od Cezara

Crnogorska bokserska reprezenatacija ostala je bez vize na prvom olimpijskom kvalifikacionom turniru u italijanskom gradiću Busto Arsiciju, druga šansa na Tajlandu

2994 pregleda 0 komentar(a)
Pobjeda premalo da bi se došlo do Pariza: Marčić, Foto: facebook/Petar Marčić
Pobjeda premalo da bi se došlo do Pariza: Marčić, Foto: facebook/Petar Marčić

Crnogorska bokserska reprezentacija ostala je bez vize na prvom olimpijskom kvalifikacionom turniru u italijanskom gradiću Busto Arsiciju, pošto je i kapiten Petar Marčić zaustavljen u drugoj borbi kategorije do 80 kilograma.

Bolji je na poene bio aktuelni prvak Evrope do 22 godine, Francuz Jojerlin Cezar, koji je oduševio boksom u novembru na šampioantu u Budvi i finalnim mečom u "Morači" u Podgorici.

Naša seleckija imaće novu šansu na Tajlandu u maju, gdje će u Bangkoku najvjerovatnije prilku dobiti najbolji mladi bokser Evrope, Petar Liješević.

U gradiću pored Milana, Busto Arsiciju, Marčić je jedini od naše tri nade zabilježio pobjedu, jer je Bojana Gojković na startu poražena od trofejne i pet godina starije Turkinje Esre Jildiz, a Stefan Savković je u kategoriji do 70 kilograma zaustavljen spornim sudijskim odlukama - 3:2 u meču sa bokserom iz Belgije..

"Nevjerovatno, olimpijski turnir a nema kamera niti mogućnosti žalbe da nezavisni sudije pregledaju snimak i preinače odluke pri rezultatu 3:2. Pa to je odavno praksa i na turnima neuporedivo nižeg ranga", uzalud se bunio selektor NIkola Ružić.

Tek Gojković i Savković će imati drugu šansu, kapiten Marčić najvjerovatnije ne, jer je i Liješević zaslužio priliku da proba da ostvari olimpijski san i plasira se na OI u Parizu.

Bonus video: