Miloš Roganović još neiskusan za borbu sa ruskim prvakom

Crnogorski reprezentativac Miloš Roganović nije uspio do medalje na 2. Svjetskom bokserskom kupu "Adriatic Pearl - Jadranski biser"

3446 pregleda 0 komentar(a)
Treneri u reprezentaciji više nego zadovoljni napretkom Roganovića, Foto: Bokserski savez Crne Gore
Treneri u reprezentaciji više nego zadovoljni napretkom Roganovića, Foto: Bokserski savez Crne Gore

Crnogorski reprezentativac Miloš Roganović nije uspio do medalje na 2. Svjetskom bokserskom kupu "Adriatic Pearl - Jadranski biser", pošto je u Hotelu Splendid u kategoriji do 67 kilograma poražen od Rusa Mansura Muslijeva.

Iako je borac BK Nikšić boksovao tek 10. meč u karijeri a u prethodnoj borvi prvi put imao za rivala ljevaka iz Indije Radžu Aditju, kojeg je uspio da dobije preokretom, danas u četvrtfinalu nije mogao do novog iznenađenja.

Jeste, ipak, do bolje borbe u trećoj rundi, u kojoj je bio bolji ali nedovojno da preokrene protiv Rusa koji se znao "sačuvati".

"U suštini jesam zadovljan mojom borbom u oba meča, ali je ruski bokser ipak previše iskusan u ovom momentu. Ipak, ove borbe će mi značiti u podizanju forme i stečenim iskustvom želim do medalje na Evropskom prvenstvu u aprilu", kazao je Roganović.

Nije razloga za nezadovoljstvo imao ni njegov klupski i reprezentativni trener Boško Drašković.

"Lično sam kao njegov trenr i neko ko prolazi sa Roganovićem ciklus pripreme izuzetno zadovoljan. I u prvoj borbi i danas, smatram da je pokazao jako puno a ta dva meča značiće mu veliko iskustvo. Ono što je navažnije i vidno tokom borbi je da Miloš sluša savjete, primjenjuje ih i bolji je kako borba odmiče. Jako brzo uči", naglasio je Drašković,.

A Jadranski biser je okupio najjače svjetske selekcije i u spektakularnoj atmosferi i uslovima u ringu Slendidu posjetioci mogu da uživaju u spektakularnim borbama.

Naročito visoki nivo i znanje viođeni su u borbi u kategoriji Roganovića, između Kazahstanca Sabirkama i Kubanca Espinose Santoje. Slavio je Kazahstanac nevjorovatnom klasom i stilom najbolje olimpijske bokserske selekcije današnjice, a to jeste muška selekcija Kazahstana.

Bonus video: