Džošua nokautirao Enganua

Džošua je upisao četvrtu pobjedu zaredom

15432 pregleda 15 komentar(a)
Detalj sa borbe, Foto: Reuters
Detalj sa borbe, Foto: Reuters

Britanac, Entoni Džošua nokautirao je sinioć u drugoj rundi Frensisa Enganua, u bokserskom spektaklu „Knockout Chaos“ u Saudijskoj Arabiji.

Džošua je rivala obarao na pod tri puta za pet minuta. Britanac je Kamerunca poslao na pod direktom već sredinom prve runde, a u drugoj je samo završio posao. Prvo je još jednom poslao Enganua u nokdaun krošeom, a nakon što je bivši UFC prvak ustao, izdržao je još samo nekoliko sekundi. Britanac ga je brzo pogodio još jednim desnim direktom.

"Tako je kako je. Kada sam vidio borbu između Frensisa i Tajsona Fjurija, shvatio sam da može da se bori. I želio sam dio toga. On je inspiracija. On je veliki šampion i ovaj rezultat ne oduzima ništa od njegovih mogućnosti. Rekao sam mu da ne bi trebalo da napušta boks. On može da napravi dobre stvari. Borio se sa dvojicom najboljih", rekao je Džošua nakon meča.

Džošua je upisao četvrtu pobjedu zaredom.

"Tako je to sa boksom. Da li dostižem vrhunac? Ne znam, teško je to reći u teškoj kategoriji. Da sam izgubio, svi bi rekli da sam gotov. Moj tim će oblikovati moju budućnost. Ovdje sam samo da se borim. Vratiću se u svoj kavez i zaključaću se i vratiću se kada dođe vrijeme za borbu", dodao je Britanac.

On je poslije borbe istakao da želi da se bori sa pobjednikom duela Fjuri – Usik, koji je zakazan za 18. maj.

"Ako me žele, Fjuri i Usik mogu da pokucaju na moja vrata. Vratiću se i dati sve od sebe", zaključio je Džošua.

Bonus video: