Maks Ferstapen u Džedi do devete pobjede u nizu, Peresu drugo mjesto

Prva dva mjesta u Džedi na Velikoj nagrdi Saudijske Arabije pripala pilotima Red Bula, Šarl Lekler u Ferariju treći

5205 pregleda 3 komentar(a)
Peresa u poretku nije pomjerila ni kazna od pet sekundi, Foto: REUTERS
Peresa u poretku nije pomjerila ni kazna od pet sekundi, Foto: REUTERS

U Formuli 1, ništa novo! Leteći Holanđanin je, kao na traci, vozio najbrže krugove u Džedi na Velikoj nagradi Saudijske Arabije za novu pobjedu.

Maks Ferstapen je slavio i prošlog vikenda u Bahreinu, a uz njegovo umijeće i talenat je bolid Red Bula fantastično pripremljen. Koliko dobro, pokazalo je drugo mjesto Serhia Peresa, dok se Šarl Lekler u Ferariju morao zadovoljiti posljednjim stepenikom na podijumu, iako je Meksikancu oduzeto pet sekundi.

Lekler je u finišu zbog mogućnosti DRS-a, uzeo bod i za najbrži krug.

Ferstapen je slavio pred očima Entonija Džošue, velkog bokserskog šampiona koji je noć ranije u Rijadu demonstrirao razliku između "plemenite vještine" i MMA borca, kada se borba vodi u ringu - noakutirao je Frensisa Naganua u drugoj rundi.

I debitant Oliver Berman, koji je zamijenio povrijeđenog Karlosa Sainsa, pokazao je da je velika budućnost Ferarija i Formuel 1, jer je uspijevao da prati ritam jednog Džordža Rasela u Mercedesu.

Tek 18-godišnji Berman je debitovao na sedmom mjestu, priznanje za najboljeg vozača trke, a završio je tik iza Rasela. Četvrti je bio Oskar Piastri u Mekalrenu, peti Fernando Alonso u Aston Martinu. Luis Hamilton je bio tek deveti, iza Landa Norisa u Meklarenu, koji je iskoristio odlazak Britanca u boks, nakon brojnih bezuspješnih napada da ga zaobiđe.

Ali niko nije mogao da prati brzinu Ferstapena, koji je u svakom od 12. do 22. imao najbrže krugove.

A Lens Strol je trku završio u 22. krivini sedmog kruga, kada je udario u zaštitni zid pa je na stazu izišlo bezbjednosno vozilo.

Treća trka u šampionatu vozi se 24. marta u Australiji.

Bonus video: