Tomislav Đinović je beogradski pobjednik, veliki povratak Tamare Radunović

"Sad imamo jasnu sliku i već za nekoliko dana objavićemo konačan spisak putnika za Evropsko prventvo za seniore koje se za mjesec održava takođe u Beogradu", poručio je selektor Nikola Ružić

5362 pregleda 2 komentar(a)
Đinović, Foto: Bokserski savez Crne Gore
Đinović, Foto: Bokserski savez Crne Gore

Četiri teške borbe i pobjede, zlato oko vrata i još jedna potvrda talenta... Crnogorski bokser Tomislav Đinović je najbolji takmičar 61. prestižnog Međunarodnog turnira "Beogradski pobednik".

On je u finalu kategorije do 60 kilograma pobijedio Rusa Aršaka Tovmasiana.

"Slavio je zasluženo nakon velike borbe i brojnih razmjena udaraca, a već u prvom minutu primorao je sudiju da broji odličnom ruskom borcu", navodi Bokserski savez Crne Gore.

Đinović je tokom prva dva kola eliminisao Mađara Krizita Kovača i Stefana Camovića iz Srbije, dok je u polufinalu slavio protiv Artura Garariana iz Jermenije.

"Đinović je svojim mečevima kupio i publiku i žiri te poslije dugo godina Crna Gora ima osvajača glavnog trofeja Beogradskog pobednika", istakao je selektor Nikola Ružić.

I ostali članovi crnogorskog bokserskog tima ostvarili su značajne rezultate u glavnom gradu Srbije.

Tamara Radunović je "zagrizla" srebrnu medalju, a u finalu do 66 kilograma poražena je od Rikol Maels iz Francuske rezultatom 3:2.

"Njena protivnica je bronzana sa prvenstva svijeta i vjerovatno je taj rezultatski respekt kod sudija presudio", kažu iz BSCG.

Tamara je u polufinalu savladala Angelinu Savlaković iz Rusije, a na ring se ponovo vratila nakon godinu i po i bronzanog odličja na Evropskom prvenstvu u Budvi.

Naša reprezentacija je osvojila još šest bronzanih medalja - Nina Radenović, Stefan Savković, Petar Liješević, Nikola Lekić, Dimitrije Milić i Dilan Prašović.

Iz BSCG dodaju da je za najboljeg sudiju proglašen Crnogorac sa tri IBA zvjezdice Blažo Jabučanin.

U svakom slučaju Beograd je bio i prav provjera za reprezentaciju Crne Gore.

"Posebno bih istakao ono što su u ringu pokazali Tomislav Đinovic i Tamara Radunović. Sad imamo jasnu sliku i već za nekoliko dana objavićemo konačan spisak putnika za Evropsko prventvo za seniore koje se za mjesec održava takođe u Beogradu. Učinicemo sve da i tu naši bokseri zablistaju", zaključio je selektor Ružić.

Bonus video: