Budućnosti lako u Bijelom Polju, čeka se rasplet u Baru

Odbojkaši BudućnostVolley-a, prvi su finalisti plej-ofa prvenstva Crne Gore, Mornar sjutra od 21 sat igra sa Mornarom u SC Topolica

2964 pregleda 1 komentar(a)
Foto: odbojka.me
Foto: odbojka.me

Odbojkaši Budućnost Volley-a prvi su finalisti plej-ofa EPCG Superlige, pošto su u dva meča bili bolji od ekipe Jedinstva. Nakon maksimalne pobjede u Podgorici, ekipa Dejana Radića je bez izgubljenog seta slavila i u Bijelom Polju, ali još ubjedljivije - 3:0 (25:20, 25:19, 25:14).

Viceprvak Crne Gore odigrao je odličan meč, a u najneizvjesnijem - prvom setu istakao se Jovan Delić, koji ga je, uz podršku sredjnjih blokera, završio dvocifrenim poenterskim učinkom - 10. Budućnost je osjetniju prednost u drugom setu stekla u 15. poenu, kada je povela sa 9:6, ali ni tajm-aut nije pomogao Bjelopoljcima i ubrzo je stajalo na semaforu 15:9. Jedinstvo je pokušalo u finišu seta da se vrati, ali "plavi" nisu dozvolili.

Delić je bio raspoložen i na startu drugog seta, servisom je doveo svoju ekipu u vođstvo od 4:1, a potom su Radićevi izabranici rutinski priveli meč kraju. Naš reprezentativac Delić je meč zavrpio sa čak 21 osvojenim poenom, Stefan Radević je upisao devet a poen manje Miodrag Jelić. Domaćin je bio osabljen neigranjem povrijeđenog korektora Milana Zečevića, a najbolji u ekipi Jedinstva bio je Lazar Cimbaljević sa 14 poena, osam je osvojio još jedan član seniorske selekcije Crne Gore, Milan Rovčanin.

Budućnost Volley čeka rivala u finalnoj seriji plej-ofa, kojem je bliže ekipa Budve. Šampion će danas u 21 sat u revanšu gostovati Mornaru u "SC "Topolica". Budvani su bili ubjedljivi na svom parketu i slavili su sa maksimalnih 3:0.

Sa druge strane, Jedinstvo će šansu za trofej morati da potraži kroz Kup Crne Gore, jer 29. marta, u Bijelom Polju u finalu će za rivala imati ekipu Budve, koja brani duplu krunu. Jedinstvo je ove sezone nanijelo Budvanima jedini prvenstveni poraz.

Bonus video: