Nikšićani izborili finalni turnir golbal Lige šampiona u Belgiji

Golbal klub Nikšić sa maksimalnim učinkom do finala kvalifikacija u Berlinu, izboren i nastup na finalnom turniru Lige šampiona

2697 pregleda 0 komentar(a)
Cilj ostvaren, sjutra za pobjedu u Berlinu, Foto: POKCG
Cilj ostvaren, sjutra za pobjedu u Berlinu, Foto: POKCG

Golbal klub Nikšić sa maksimalnim učinkom, kao prvoplasirani u B grupi, izborio je plasman u finale kvalifikacionog turnira u Berlinu i nastup na finalnom turniru Lige šampiona.

Nikšićki golbalisti drugog takmičarskog dana turnira bili su ubjedljivi protiv holandskog Herkulesa 12:4 i francuskog Liona, jednog od rivala za prvo mjesto u grupi, 12:9.

Do pobjede protiv Herkulesa crnogorsku ekipu vodili su Marko i Nikola Nikolić sa po četiri gola, Matej Ledinek je postigao tri, a jedan Miloš Ranitović.

U duelu protiv Liona i ne baš dobrog starta, Nikšić je do pobjede došao nakon velikog preokreta sredinom drugog poluvremena. Najefikasniji je bio Nikola Nikolić sa osam, Matej Ledinek je postigao dva, a po gol Marko Nikolić i Miloš Ranitović.

Nikšić je juče slavio protiv britanske ekipe Nodern Ol stars 14:5 i njemačkog Čemnicera sa 11:7.

Rival nikšićkog tima u sjutrašnjem finalu biće domaćin turnira, ekipa Berlina (14.25 h).

Nikšić i Berlin pridružili su se Hanzi iz Roštoka, finskom Old paueru i belgijskoj ekipi Brisel, koji su sa sa prvog turnira izborili mjesto u finalu sezone.

Nastup su osigirali i belgijski Nordzi, predstavnik države domaćina turnira i litvanski Saltinis, koji je prethodne dvije godine osvajao trofej.

Finalni turnir na programu je od 27. juna do 1. jula u Belgiji.

Bonus video: