Vikend u Igalu u znaku tekbola - sve je spremno za drugi zimski turnir

Crnogorska tekbol liga nastavlja se u subotu

2207 pregleda 1 komentar(a)
Sa prvog turnira u Podgorici, Foto: Teqball Montenegro
Sa prvog turnira u Podgorici, Foto: Teqball Montenegro

Nakon glavnog grada, vriijeme je za izazove u zalivu - Crnogorska tekbol liga nastavlja se u subotu drugim zimskim turnirom "Winter TouR2" u Herceg Novom.

Kako je saopšteno iz Tekbol saveza Crne Gore najbolji tekeri, nakon takmičenja u Podgorici, nadmetaće se u Sportskom centru "Igalo" i to u tri kategorije - muškom singlu i dublu, kao i u mješovitom dublu.

"Herceg Novi se vremenom ističe kao jedan od crnogorskih tekbol centara, a to potvrđuju i brojne ekipe koje sa ambicijama ulaze u takmičenje", naglasili su iz Saveza.

Direktor SC "Igalo" Radovan Ralević kaže da tekbol postaje sve više atraktivan i popularan, kao i da budi veliko interesovanje u Herceg Novom gdje već postoji nekoliko predstavnika koji se uredno takmiče na turnirima.

"Ono na šta stavljamo akcenat jeste aktivnost i ljepšeg pola u ovom sportu, pa će na turniru učestvivati i djevojke iz Herceg Novog, inače aktivne fudbalerke. Sportski centar Igalo posjeduje tri stola za tekbol i jedna je od ustanova koja je već 2023. godine organizovala lokalni turnir. Uz fenomenalnu saradnju sa predsjednikom Saveza Miloradom Šutulovicem, u planu su pored tejbol lige i mnogi drugi projekti vezani za promociju i adaptaciju ovoga sporta na pravi način u Herceg Novom", istakao je Ralević.

Jedna od ekipa koja će nastupiti u Igalu je Bijela.

"Povodom predstojećeg turnira Crnogorske Teqball lige u Herceg Novom očekujem da ponovimo rezultate od prošle sezone, u kojoj smo uglavnom stizali da polufinala. Pošto nismo bili u mogućnosti da treniramo posljednja dva mjeseca, što zbog povrede, što zbog obaveza, vidjećemo da li ćemo u tome i uspjeti", kaže Sveto Gardašević iz ekipe Bijela.

Iz Tekbol saveza podsjećaju da pravo učešća na drugom zimskom MTL turniru imaju takmičari 2008. godišta i stariji, a mogu da se prijave putem Instagram stranice teqball.mne.

Prvi zimski turnir u Podgorici osvojili su Kurjaci (Marko Žarković i Andrija Jovanović), koji su u finalu bili bolji od ekipe Stroj Lob (Željko Janković - Veljko Ljumović).

Bonus video: