Američki dvometraš objeručke dohvatio šansu i u "krvavom" ringu osvojio titule u kategoriji do 70 kilograma

Sebastijan Fundora zasluženo oduzeo pojaseve 23 centimetra nižem Timu Czjuu u Las Vegasu

9095 pregleda 2 komentar(a)
Czju je predao oba pojasa sa kojima je ušao u borbu, Foto: Instagram
Czju je predao oba pojasa sa kojima je ušao u borbu, Foto: Instagram

Sebastijan Fundora je iznenada dobio šansu a američki dvometraš je fantastično iskoristio - podijeljenom odlukom sudija savladao je Tima Czjua i postao svjetski prvak u polusrednjoj kategoriji verzija WBC i WBO.

Samo 10 dana pred spektakl u Las Vegasu, šampion Tim Czju je saznao da će mu rival biti 197 centimetara visoki Fundora, koji je za 23 centimetra viši od sina čuvenog ruskog boksera Koste.

Ipak, Fungora je bio odlično pripremljen jer je trebalo da boksuje na istom mjestu u uvodnoj borbi sa Sergejem Bogačukom, dok je rival Czjusa, Kit Turman odustao zbog povrede.

Australijski bokser, Tim, dominirao je u dvije prve dvije, ali je na kraju druge runde zadobio neugodnu posjekotinu. Ljekari nisu prekidali meč svih 12 rundi, a i 26-godišnji Amerikanac je takođe zadobiom posjekotinu. Fundora, uprkos rastu i rasponu od 203 centimetra, nije tražio borbu sa distance već baš bliže rivalu.

Nakon 24 pobjede, 17 nokautom Czju je doživio prvi poraz, Fundora 20. pobjedu uz po poraz i remi. U jedinom meču prošle godine Fundora je nokautiran u sedmoj rudni, dok je Czju dobio sva tri meča.

Bonus video: