Zaliv u znaku tekbol majstorija Žarkovića i Jovanovića

Drugi zimski turnir Crnogorske tekbol lige: Momci iz ekipe Kurjaci slavili u dublu, a potom priredili spektakl i u finalu singla

2236 pregleda 0 komentar(a)
Pobjednici turnira u, Foto: Teqball Montenegro
Pobjednici turnira u, Foto: Teqball Montenegro

Drugi zimski tekbol turnir, druga priča u znaku tandema ekipe Kurjaci... Marko Žarković i Andrija Jovanović obilježili su novo izdanje zimskog šampionata Crnogorske tekbol lige održanog u Herceg Novom - u singlu i dublu.

Njih dvojica zajedno u finalu dubla na turniru u Sportskom centru Igalo bili su bolji od ekipe Stegerz (12:5, 12:5), koju su predvodili mladi Veljko Ljumović i Matija Bojović, omladinac FK Budućnost.

Žarković i Jovanović su priredili spektakl i u međusobnom okršaju u finalu singla - u meču koji je donio čak 56 poena slavio je Žarković 2:1 (12:8, 4:12, 12:8). Njih dvoijica su u polufinalu bili bolji od Ljumovića odnosno Ivana Groma.

"Odličan turnir za našu ekipu i još jedna potvrda da se rad i trud uvijek isplate. Nastavljamo još jače da treniramo i nadamo se novim pobjedama", istakao je Žarković.

Kada je u pitanju dubl, ovog puta nije bilo finalista sa prvog turnira, ekipe Lob beta, a Kurjaci su do finala eliminisali Tivat Adriatic (tim koji čine Ukrajinci Grom i Stas Levitski), dok je ekipa Stegerz u polufinalu bila bolja od domaćina Bijele (Svetozar i Petar Gardašević).

Iz Tekbol saveza Crne Gore su saopštili da je u Herceg Novom učestvovalo 12 muških parova i 14 mješovitih, a da su četiri ekipe predstavljale su FK Igalo.

"Imali smo čast da prvi put u Herceg Novom, u našem Sportskom centru Igalo bude organizovana Tekball zimska liga Crne Gore i promocija ovog sve popularnijeg sporta. Veliki broj prijava dokaz je sve većeg interesovanja", rekao je Radovan Ralević, direktor SC Igalo.

Herceg Novi će biti i dio ljetnje tekbol turneje.

"Ovo je možemo reći tek početak aktivnosti, jer nas već u junu očekuje i ljetnja liga na otvorenom, na nekoj od atraktivnih lokacija u Herceg Novom. Sportski centar Igalo, koji već posjeduje tri svoja TEQ stola, uz još dva koja se nalaze u gradu, nastaviće da pruža maksimalnu podršku realizaciji svih projekata Tekol saveza Crne Gore, a takođe promovisati ovaj sport kroz razne turnire i u svojoj režiji. Zahvaljujemo se Savezu na profesionalnoj saradnji i nastavljamo istu na obostrano zadovoljstvo", dodao je Ralević.

Zimska turneja nakon Podgorice i Herceg Novog biće završena u Bijelom Polju 27. aprila.

Bonus video: