Stravičan pad u Baskiji: U jednoj krivini ispali osvajači Tura, Đira i Vuelte, Vengegord završio na nosilima

Prekinuta četvrta etapa Trke oko Baskije - dvostruki šampion Tur de Fransa najgore prošao

9134 pregleda 1 komentar(a)
Biciklisti nakon pada u Baskiji, Foto: Printscreen YouTube
Biciklisti nakon pada u Baskiji, Foto: Printscreen YouTube

Stravičan pad obilježio je četvrtu etapu Trke oko Baskije, a pomalo i nestvarno zvuči da su u njemu učestvovala čak tri velika biciklistička šampiona - Jonas Vingegord, Primož Roglič i Remko Evenepul.

Najgore jer prošao osvajač posljednja dva Tur de Fransa kojeg su medicinari na nosilima unijeli u vozilo hitne pomoći, dok su i Roglič i Evenepul takođe povrijeđeni, ali su brzo nakon pada ustali.

Organizatori Trke oko Baskije odlučili su da nakon ovog incidenta prekinu današnju etapu od Ećari-Aranaca do Legutioa, a kako "Marka"piše jedan od razloga je bio i da bi nesmetano stigla hitna pomoć.

Vingerord je u padu u kojem je učestvovalo oko desetak biciklista završio u betonskom kanalu koji se nalazio pored nezaštićene krivine nakon čega je oko dvadesetk minuta ležao nepomično.

Danac danas važi za najboljeg bicklistu svijeta, Roglič je aktuelni osvajač Điro d'Italije i trostruki šampion Vuelta a Espanje, dok je Evenepul na Vuelti slavio prije dvije godine.

Marka dodaje da su njihovi nastupi na narednim velikim trkama - Điru i Turu, koji se održavaju u maju i junu - sada po velikim znakom pitanja.

Bonus video: