Leteći Holanđanin letio i Suzukom, Ferstapenu 57. trijumf u Formuli 1

Bolidima Red Bula dva prva mjesta, Karlos Sains uspio da u posljednjih 10 krugova nadoknadi četiri sekunde za novi podijum Ferarija

6765 pregleda 4 komentar(a)
Holanđaninu Red Bula stvarno daje krila, Foto: REUTERS
Holanđaninu Red Bula stvarno daje krila, Foto: REUTERS

Na Istoku ništa novo! Maks Ferstapen je dominantno slavio 57. pobjedu u Formuli 1, pošto je osvojio Veliku nagradu Japana na "Suzuki" - treći put zaredom!

Pilot Red Bula je imao pol poziciju, a već do sedmog kruga je stekao dvije sekunde prednosti nad klupskim kolegom Serhiom Peresom, pokazao koliko je bolji od Meksikanca, koji je završio na drugom mjestu sa zaostatkom od 12,55 sekundi.

To je treći put ove sezone da dva prva mjesta osvaja tandem Red Bula.

I na podijumu opet ništa novo! Karlos Sains je spektakularnom vožnjom u svakoj trci od starta sezone uspio da bude među prva tri, s tim, da je zbog operacije slijepog crijeva propustio trku u Džedi.

Na radost domaćih navijača Juki Cunoda je završio u zoni bodova, na 10. mjestu u Alfa Tauriju. Cunodin partner iz tima. Danijel Rikardo je otpao odmah nakon starta u incidentu sa Estebanom Okonom iz Vilijamsa.

Formula 1 je objavila da će incident, zbog kojeg je prekid trajao 10 minuta, istražiti nakon trke.

Iza Sainsa se plasirao njegov klupski drug u Ferariju, Šarl Lekler, peti je bio Lando Noris u Meklarenu, a šesti Fernado Alonso u Aston Martinu, iako se njegov partner iz tioma, Lens Strol žalio da bolid nema dovoljno brzine na "pravini".

Tek sedmi je bio Džordž Rasel u Mercedesu, ispred Oskara Piastrija u Meklarenu i ikone, Luisa Hamiltona u još jednom bolidu "srebrnih strijela".

U poretku vozača šampion Ferstaepn vodi sa 77 bodova, Peres ima 64 a Lekler 59. Sains sa trkom manje 55 bodova.

Red Bul je skupio 141 bod, a u poretku kontruktora ga prati ferari sa 120. Mekalren je treći sa 69.

Velika nagrada Kine je naredna trka 21. aprila.

Bonus video: