Nikšićanin pokraden u Poreču, Crna Gora bez medalje na šampionatu za mlade

Crnogorski bokser Miloš Roganović pokraden je u borbi za medalje Evropskog prvenstva za mlade u Poreču

6014 pregleda 10 komentar(a)
Roganović pokazao više znanja, bolje predispozicije, ali, Foto: BSCG
Roganović pokazao više znanja, bolje predispozicije, ali, Foto: BSCG

Crnogorski bokser Miloš Roganović je pokraden u četvrtfinalnoj borbi Evropskog prvenstva za mlade u Poreču, u meču veltera sa Italijanom Kristijanom Karolom. Preglasavanjem je bilo 3:2, pa je Crna Gora je takmičenje u Poreču završila tako bez medalje.

Paradoksalno, nakon prve runde u kojoj nije primio ni udarac, mladi Nikšićanin je gubio sa 3:2, a rundu su mu zasluženo bodovali francuski i bugarski sudija. Roganović je koristio prednosti većeg raspona, a i u klinču je pokazao da ima brže ruke od nižeg brca iz Italije.

Osim predispozicija, pokazao je u drugoj rundi u tek 15. meču u karijeri, borac Nikšića i neuporedivo više znanja od rivala, čak je u finišu te runde sjajnim desnim aperkatom u bradu uzdrmao Karola. Ali, sudija je umjesto brojanja Italijanu odlučio da nešto prigovori oko opreme našem reprezentativcu.

Opet je rezultat bio 3:2, a u trećoj rundi je bilo najmanje boksa, jer je Roganović jmogao do trijumfa samo nokautom.

- Ne znam šta da kažem, očekivao sam ubjedljivih 5:0 u drugoj rundi, ali su sudije opet vidjele drugačije. No, Miloš je u Poreču slavio u dvije sjajne borbe, čak je u prethodnoj nadvisio i osvajača srebra sa prethodnog šampionata, Rumuna Niku Tudoriua. Podatak da je boksovao tek 15. meč u karijeri pokazuje da ima izuzetan talenat i ako nastavi da posvećeno radi pred njim je velika karijera. Suđenje? Pa to ne bih komentarisao - rekao je trener crnogorske reprezentacije i BK Nikšić Boško Drašković.

Crna Gora nije tako uspjela da dođe do polufinala i medalje u Poreču. Filip Klepo je poražen u prvoj borbi kategorije do 80 kilograma, dok je Roganović nakon dvije sjajne pobjede zaustavljen u četvrtfinalu kategorije do 67 kilograma

Bonus video: