Spektakl: Hejniju nakon tri nokdauna svjetski pojas spasila nepropisna težina Garsije na mjerenju

Svjetski pravk superlake kategorije Devin Hejni tri puta je bio u nokdaunu, izgubio je na listama nakon meča sa Rajanom Garsijom u Bruklinu, ali je zadržao naslov WBC prvaka

8192 pregleda 0 komentar(a)
Hejniju je tri puta brojano, Garsiji jedna javna opomena, Foto: twitter/devinhaney
Hejniju je tri puta brojano, Garsiji jedna javna opomena, Foto: twitter/devinhaney

Svjetski pravk superlake kategorije Devin Hejni tri puta je bio u nokdaunu, izgubio je na listama nakon meča sa Rajanom Garsijom u Bruklinu, ali je zadržao naslov prvaka - razlog, kilogram i po više od propisa je Garsija imao na zvaničnom mjerenju.

WBC svjetski prvak u superlakoj kategoriji, 25-godišnji Ameriknac Hejni je pretrpio prvi poraz u karijeri budući da je bio u nokdaunu u sedmoj, 10. i 11. rundi.

Sudije su bodovale - 112-112, 114-110, 115-109 u korist njegovog vršnajka i sunarodnika, Garsije.

Kontroverzni Garsija je najpopularniji bokser na društvenim mrežama, situaciju je znao da marketinški iskoristi tako što je na mjerenju popio bocu piva i poslao niz kontroverznih objava svojim pratiocima na X i Instagram profilu.

"Ma dajte, momci, stvarno ste mislili da sam poludio?! Poludjeli ste vi" rekao je Garsija nakon pobjede i dodao:

“Moj lijevi kroše je moj lijevi kroše. To je blagoslov od Boga".

Hejni je bio razočaran.

"Pokazao sam da se mogu boriti nakon nokdauna i povrede. Nadam se revanšu, dao sam mu šansu i jedino je ispravno da mi uzvrati. Nije imao potrebnu kilažu, tako da sam još uvijek prvak", kazao je 25-godišnji Amerikanac Hejni.

Bonus video: