Noris: Vjerujem da ove sezone mogu do prve pobjede u Formuli 1

Šampionat Formule 1 nastavlja se 5. maja trkom u Majamiju

2664 pregleda 2 komentar(a)
Lando Noris, Foto: Reuters
Lando Noris, Foto: Reuters

Vozač Meklarena Lando Noris rekao je da je nastup na prethodnoj trci u Kini pokazao da ove sezone može da ostvari svoju prvu pobjedu u Formuli 1.

Noris je prošle nedjelje osvojio drugo mjesto u trci za Veliku nagradu Kine u Šangaju, iza Maksa Ferstpena iz Red Bula i tada je rekao da nije očekivao da može da ostvari taj rezultat.

U posljednje 23 trke Ferstapen je pobijedio u 21 i vozačima je teško da mu pariraju.

"Već sam rekao, ne treba mi više samopouzdanja. Ima više dokaza iz Kine. Na početku godine sam rekao da mislim da možemo da se borimo protiv Red Bula i da ćemo moći da ostvarimo pobjedu ove godine. To neće biti lako. Mislim da neće još dugo, ali u pravo vrijeme, u dobrim uslovima, stvarima koje će malo više odgovarati našem bolidu - 100 odsto vjerujem u ekipu i vjerujem u svoje sposobnosti da mogu to da uradim", rekao je Noris za Skaj.

"Ali to mora da bude na pravom mjestu, u pravo vrijeme. Mislim da za sada u prosjeku nismo dovoljno blizu. Ali želim da vjerujem", dodao je 24-godišnji britanski vozač.

Noris se u Šangaju 15. put popeo na pobjedničko postolje i rekorder je po broju plasmana na prva tri mjesta u trkama, a da nije ostvario pobjedu.

Noris često nije mogao da sakrije razočaranje zbog propuštenih prilika, ali je rekao da pokušava da promijeni psihički pristup.

"Ne dešava se često da vjerujem u nešto, da li u sebe ili svoje sposobnosti ili nešto slično. Ali pokušavam to da promijenim, pokušavam da budem bolji, a jedna od tih stvari je da imam više vjere u ono šta mogu i šta mogu da ostvarim, a jedna od njih je i da kažem: 'Mislim da možemo da pobijedimo u trci ove godine' ", rekao je Noris.

Šampionat Formule 1 nastavlja se 5. maja trkom u Majamiju.

Bonus video: