Policija Pariza: Antiteroristički perimetar tokom otvaranja OI proširen na sve zgrade uz Senu

Mjere stupaju na snagu 18. jula, osam dana prije ceremonije otvaranja Igara. Sve metro stanice unutar ovog perimetra biće zatvorene, ali bez zatvaranja linija koje tuda prolaze

4244 pregleda 0 komentar(a)
Pariz se polako sprema za Igre, Foto: Reuters
Pariz se polako sprema za Igre, Foto: Reuters

Šef policije Pariza Loran Nunjes izjavio je danas da će antiteroristički perimetar za ceremoniju otvaranja Olimpijskih igara biti proširen na sve zgrade koje se nalaze na obalama Sene, i dodao da je sve učinjeno "da se životi ljudi remete što je manje moguće".

"Perimetar će se prostirati na sve zgrade koje se graniče sa Senom i koje imaju vizuelni prikaz parade", koja će se održati 26. jula u dužini od šest kilometara, od mosta Osterlic do Trokadera, rekao je Nunjes.

Svako ko živi unutar ovog perimetra ili želi da uđe u njega, automobilom ili pješke, moraće da se registruje na digitalnoj platformi i biće podvrgnut bezbjedonosnoj provjeri.

Mjere stupaju na snagu 18. jula, osam dana prije ceremonije otvaranja Igara. Sve metro stanice unutar ovog perimetra biće zatvorene, ali bez zatvaranja linija koje tuda prolaze.

U ovoj zaštitnoj zoni biće od 18. jula zabranjen saobraćaj, uz moguća izuzeća za "stanovnike, ljude koji tu rade i isporuku", rekao je Nunjes.

Gradonačelnica Pariza An Idalgo je rekla da će više od 20.000 ljudi, stanovnika i zaposlenih u perimetru, biti direktno pogođeni ceremonijom otvaranja Olimpijskih igara.

Bonus video: