Šćekić čestitao Tomislavu Đinoviću na evropskoj medalji

Potpredsjednik Vlade za demografiju i mlade i ministar sporta i mladih Dragoslav Šćekić, čestitao 19-godišnjem bokseru i reprezentaciji osvajanje evropske bronze

3957 pregleda 1 komentar(a)
Đinović je u borbi za medalju nadvisio drugog favorita lake kategorije u Beogradu, Foto: BSCG
Đinović je u borbi za medalju nadvisio drugog favorita lake kategorije u Beogradu, Foto: BSCG

Tomislav Bato Đinović je na evropskom seniorskom debiju osvojio bronzanu medalju u boksu. Prvu muške selekcije Crne Gore u "plemenitoj vještini" od sticanja nezavisnosti. Cnogorski bokseri su na senirosku evropsku medalju čekali 24 godine.

Tim povodom, 19-godišnjem bokseru Bk Zlatičanin, čestitao je potpredsjednik Vlade za demografiju i mlade i ministar sporta i mladih Dragoslav Šćekić.

On je u čestitki naveo da je medalja kruna Tomislavovog raskošnog talenta, napornog i predanog rada u proteklim godinama.

“Čestitam reprezentaciji i treneru Momčilu Zlatičaninu na postizanju istorijskog rezultata. Navijaćemo da donesete zlatnu medalju Crnoj Gori!”, naveo je Šćekić u čestitki.

Đinović je pobjedom nad Francuzom Luneom 5:0 u četvrtfinalu kategorije do 60 kg na šampionatu Starog kontinenta izborio boprbu za finele, ali zbog povrede nije boksovao za sjajnije odličje.

Bonus video: