Tadej Pogačar - "uhvati me ako možeš"

Njemac Georg Štajnhojzer osvojio 17. etapu Điro d'Italija, ali je drugoplasirani Pogačar zadržao priličnu prednost u generalnom plasmanu

4308 pregleda 1 komentar(a)
Detalj iz 17. etape Đira, Foto: Reuters
Detalj iz 17. etape Đira, Foto: Reuters

Ovogodišnje, 107. izdanje čuvene biciklističke trke Điro d'Italija, odvija se po režiji poznatog Spilbergovog ostvaranja "Uhvati me ako možeš" s početka ovog vijeka.

Slovenac Tadej Pogačar je nakon 17 etapa ostvario značajnu prednost na vrhu, koju polagano odražava i bilo bi iznenađenje ukoliko ga neko skine sa trona.

Danas, u 17. etapi voženoj od Selve di Val Gardena do Paso del Brokona (159 km) slavio je njemački biciklista, 22-godišnji Georg Štajnhojzer, koji je ostvario prvu pobjedu u karijeri. Pogačar je bio drugi.

Daroviti Štajnhojzer je od početka etape s pet kategorizovanih uspona bio u pokušaju bijega, koji je glavna grupa više puta neutralisala. No, njemački biciklista je 34 kilometra prije cilja odlučio sam da krene u još jedan pokušaj bijega i uspio u svojoj namjeri.

Pogačar je kasnio 1:24 minuta, dok je treći bio Antonio Tiberi sa 1:42 minuta minusa.

U generalnom poretku Pogačar vodi sa ukupnim vremenom 59:01;09. Slovenac, član UAE Emirates, ima sedam minuta i 42 sekundi prednosti u odnosu na Kolumbijca Martinesa na drugom mestu. Treći je Džerant Tomas.

Bonus video: