Odbojkašice u Portugalu: "Idemo na obje pobjede"

Crna Gora večeras (22) protiv Islanda igra prvi meč na turniru Srebrne lige u Portugalu. Druga utakmica je na programu sjutra (22) protiv domaće selekcije

3628 pregleda 0 komentar(a)
Ženska odbojkaška reprezentacija Crne Gore, Foto: Odbojka.me
Ženska odbojkaška reprezentacija Crne Gore, Foto: Odbojka.me

Ženska odbojkaška reprezentacija Crne Gore večeras (22) protiv Islanda igra prvi od dva meča na drugom turniru CEV Srebrne lige, koji se održava u Portugalu.

Drugi meč naša selekcija odigraće sjutra (22) protiv domaćina turnira, koji je sinoć savladao Island 3:0. Crna Gora je u Portugal doputovala sa maksimalnim učinkom, nakon što je na turniru u Podgorici pobijedila Farska Ostrva (3:0) i Gruziju (3:1).

"Spremni smo za taj, po nas, odlučujući turnir s obzirom na to da ne igramo na trećem turniru. Nadamo se povoljnom ishodu protiv Islanda i Portugala. Idemo korak po korak. Prvo da riješimo Island i da budemo maksimalno koncentrisani, a onda slijedi napad na Portugal”, naglašava selektor Milorad Krunić.

Po završetku turnira u Portugalu, Crna Gora se vraća u Podgoricu. Treći turnir je prvobitno planiran da bude odigran u BiH, ali je domaća selekcija otkazala učešće, pa će sve utakmice sa BiH biti registrovane službenim rezultatom (3:0) u korist protivnika.

Četvrtog vikenda naše odbojkašice su po rasporedu slobodne, kao i reprezentacije Portugala, Mađarske, Letonije, Gruzije, Islanda i Luksemburga.

“Imamo najviša moguća očekivanja. Nadamo se pobjedama u obje utakmice. Prvo se fokusiramo na Island, a potom na Portugal. Pokušaćemo da odradimo bolje neke stvari koje nam nisu išle na prvom turniru i, naravno, ostvarimo obje pobjede”, ističe Mina Dragović.

Dvije najbolje reprezentacije nakon četiri odigrana turnira plasiraće se u finale, koje će se igrati 13. i 16. juna.

Spisak seniorki za drugi turnir CEV Srebrne lige 2024 - tehničari: Marija Šušić (Buta Baku, Azerbejdžan), Viktoria Đukić (Budućnost Volley);

Primači servisa i korektori: Danijela Džaković (Maćerata, Italija), Nevena Vukčević (Lugoš, Rumunija), Lara Jovović (Herceg Novi), Simona Petranović (Ub, Srbija), Darja Popović (Budućnost Volley), Kristina Božović (Luka Bar);

Srednji blokeri: Mina Dragović (Jedinstvo Stara Pazova, Srbija), Saška Đurović (Crvena zvezda, Srbija), Teodora Rakočević (Banja Luka, Bosna i Hercegovina), Lana Rakočević (Budućnost Volley)

Libera: Melisa Cenović (Herceg Novi) i Gordana Madžgalj (Jedinstvo).

Bonus video: