"Protiv Portugala najvažnija utakmica, nadamo se pobjedi"

Crna Gora na startu drugog turnira Srebrne lige savladala Island - 3:1. Naša selekcija večeras (22) igra protiv domaćina turnira - Portugala

10273 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Odbojkaški savez Crne Gore
Foto: Odbojkaški savez Crne Gore

Ženska odbojkaška reprezentacija Crne Gore pobjedom je otvorila turnir Srebrne lige u Portugalu - selekcija Milorada Krunića savladala je sinoć Island 3:1 (25:14, 27:25, 20:25, 25:18) i napravila još jedan korak ka plasmanu u finale.

Crna Gora je upisala treću pobjedu, nakon što je, prije Islanda, savladala Farska Ostrva i Gruziju. A Crnu Goru večeras (22) očekuje utakmica protiv domaćina drugog turnira - Portugala.

"Ostvarili smo prvi od dva cilja u Portugalu. Poslije sjajnog prvog seta, počeo je da stiže umor i da se naziru povrede. Dobar dio utakmice smo bili u problemu - izgubili treći set, loše otvorili četvrti. U momentima kad smo vidjeli da četvrti set polako klizi iz ruku Islanda počeli smo da igramo, potpuno se probudili, počeli dobro da serviramo i dobro reagujemo na terenu", rekao je nakon meča selektor Milorad Krunić.

Crna Gora i protiv Portugala ide na trijumf.

"Protiv Portugala ćemo biti umorni, a posvetićemo se dobroj pripremi i odmoru. Idemo da napadnemo Portugal, da damo posljednji atom snage i plasiramo se u finale", poručio je selektor Krunić.

Crna Gora je dobro počela utakmicu protiv Islanda i povela 1:0 u setovima. U drugom je uslijedio odgovor rivala, ali je na kraju naša selekcija i taj dio igre riješila u svoju korist, da bi treći set pripao Islandu. Četvrti set je Island bolje otvorio, poveo 4:0, imao i šest poena prednosti (9:3), ali je tada Crna Gora vezala šest poena, izjednačila (9:9), od tog trenutka kontrolisala dešavanja na terenu i stigla do pobjede.

"Jako teška utakmica. Dobro smo počeli, prvi set je bio na ozbiljnom nivou, dok sa ostala tri ne možemo biti zadovoljni. Ali, najbitnije je da smo pobijedili. Ostaje nam da se što prije oporavimo i da se posvetimo Portugalu. To nam je najvažnija utakmica - nadam se da ćemo se prikazati u najboljem svjetlu i da ćemo pobijediti", poručila je Saška Đurović.

Po završetku turnira u Portugalu, Crna Gora se vraća u Podgoricu. Treći turnir je prvobitno planiran da bude odigran u BiH, ali je domaća selekcija otkazala učešće, pa će sve utakmice sa BiH biti registrovane službenim rezultatom (3:0) u korist protivnika.

Četvrtog vikenda naše odbojkašice su po rasporedu slobodne, kao i reprezentacije Portugala, Mađarske, Letonije, Gruzije, Islanda i Luksemburga.

"Važna pobjeda na početku turnira u Portugalu. Dobro smo otvorili utakmicu, a onda nam je pala koncentracija. Najbitnije je da smo pobijedili. Potrudićemo se da se što bolje spremimo za meč protiv Portugala. Nadamo se pobjedi", kazala je Mina Dragović.

Dvije najbolje reprezentacije nakon četiri odigrana turnira plasiraće se u finale, koje će se igrati 13. i 16. juna.

Bonus video: