Krunić: Nismo krunisali dobar rad na pripremama; Cenović: Rastemo kao ekipa

Ženska odbojkaška reprezentacija Crne Gore izgubila od Portugala 3:0

3820 pregleda 4 komentar(a)
Foto: OSCG
Foto: OSCG

Ženska odbojkaška reprezentacija Crne Gore nije uspjela da se plasira u finale Srebrne lige - ekipa Milorada Krunića poražena je sinoć od Portugala 3:0 (25:23, 25:20, 25:14).

Crna Gora je drugi turnir Srebrne lige završila sa po jednim porazom i pobjedom. Na prethodnom turniru je upisala obje pobjede (savladala Farska Ostrva i Gruziju), ali to nije dovoljno za plasman u finale.

"Nismo se domogli našeg cilja, da probamo do posljednjeg turnira da ostanemo u igri za super-finale Srebrne lige. Nismo krunisali dobar rad na pripremama i dobro otvaranje na turniru u Podgorici. Ostaje želja da nastavimo u ovom ritmu, da se podižemo i da kvalifikacije za Evropsko prvenstvo odradimo bolje. Nadam se da će nam Srebrna liga pokazati jasniji put kako u kvalifikacijama biti uspješan. Čestitam curama i stručnom štabu, zahvaljujem se svima što su bili tu, što su nas pratili i bodrili", rekao je selektor Milorad Krunić.

U uzbudljivom prvom setu Crna Gora je uspjela da se izvuče iz zaostatka od pet poena, čak i serijom 5:0 da izjednači na 16:16, potom i da stekne prednost od jednog poena. Međutim, Portugalke su sa tri vezana poena došle do 22:19, potom imale i dvije set lopte i iskoristile drugu za početno vođstvo.

Propuštena šansa u prvom setu kao da je uzdrmala Crnu Goru, pa je u ranoj fazi narednog ponovo bila u osjetnom zaostatku. Sa minusom od pet poena je naša selekcija završila drugi set, a Portugal je tačku na meč stavio sa 25:14 u trećem setu i tako preuzeo drugo mjesto na tabeli upravo od našeg nacionalnog tima.

"Želim da čestitam svojoj ekipi na dobroj bori. Rastemo kao ekipa i spremamo se za kvalifikacije. Idemo dalje, iz ovoga izlazimo jači, kao bolji tim", izjavila je kapitenka Melisa Cenović.

Danijela Džaković sa 11 poena bila je najefikasnija igračica. Nevena Vukčević osvojila je šest, po poen više od srednjih blokerki Mine Dragović i Saške Đurović. Portugal je predvodila Julija Kavalenka sa 16 poena.

Bonus video: