Volf: Pogriješili smo kod savjeta za Hamiltona, ne favorizujemo nijednog vozača

"To je bila pogrešna komunikacija između nas na zidu. Pogriješili smo, trebalo je da mu kažemo kako bi pokušao da ga pretekne", rekao je Volf

3020 pregleda 0 komentar(a)
Toto Volf, Foto: Reuters
Toto Volf, Foto: Reuters

Direktor Mercedesa, Toto Volf priznao je da je ekipa pogriješila jer nije dala savjet Luisu Hamiltonu da pokuša da ubrza poslije izlaska iz boksa na stazu tokom trke Formule 1 za Veliku nagradu Monaka, kako bi imao šansu da pretekne Maksa Ferstapena iz Red Bula.

Hamilton je u 51. krugu nedjeljne trke u Monte Karlu otišao u boks na zamjenu guma kao sedmoplasirani, a krug poslije njega u boks je išao Ferstapen koji je bio šesti. Kada se vratio na stazu Hamilton je putem radija izrazio nezadovoljstvo jer mu ekipa nije savjetovala da pokuša da popravi rezultat u krugu po izlasku iz boksa kako bi imao šansu da pretekne Ferstapena.

"To je bila pogrešna komunikacija između nas na zidu. Pogriješili smo, trebalo je da mu kažemo kako bi pokušao da ga pretekne. Ali razgovarali smo da li bi taj krug bio dovoljan na novim gumama, pa je poruka koju je dobio bila zbunjujuća, ali vjerovatno pogrešna. Trebalo je da mu kažemo da je izlazak kritičan. Ali postojala je zabrinutost - u slučaju da istrošimo gume u jednom krugu, šta će se kasnije dogoditi?", rekao je Volf, prenio je Skaj.

"Ali kada se sve sagleda, to je bila pogrešna poruka Luisu, a ovo je timski sport", dodao je Volf.

Hamilton i njegov timski kolega Džordž Rasel završili su trku na pozicijama na kojima su startovali, sedmoj odnosno petoj.

Sedmostruki svjetski šampion na kraju sezone napušta Mercedes i prelazi u Ferari, a poslije kvalifikacija u subotu, izrazio je nezadovoljstvo bolidom i rekao da ne vjeruje da će ove godine biti bolji od Rasela u kvalifikacijama.

Volf je rekao da Mercedes ne favorizuje jednog vozača u odnosu na drugog, ali da razumije zbog čega bi Hamilton to ponekad mogao da pomisli u svojoj posljednjoj godini u Mercedesu.

"Pokušavamo da izvučemo najbolje iz odnosa i da maksimizujemo rezultate u njegovoj posljednjoj sezoni. Uvijek između vozača i ekipa može da bude tenzije, pošto svi žele najbolje. Mislim da smo kao ekipa čak i u najnapetijim takmičenjima između timskih kolega pokazali da se trudimo da uvek na pravi način sve izbalansiramo i da budemo transparentni i fer", naveo je on.

"Mogu to da razumijem, kao vozač želite najbolje od sebe i ekipe, a ponekad kada ne ide na tvoju ruku, možeš sve da preispituješ. Ali kao ekipa, naša misija 100 odsto je da obojici vozača pružimo najbolje bolide, strategije i podršku", dodao je Volf.

Šampionat Formule 1 nastavlja se trkom za Veliku nagradu Kanade, 9. juna.

Bonus video: