U Baru za vikend Evropsko prvenstvu u ragbiju 7

Osima domaćina Crne Gore, na ovom takmičenju u olimpijskoj verziji ragbija učestvuju i Slovačka, Slovenija, Kosovo, Estonija, Kipar i Bosna i Hercegovina.

2143 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Danilo Dado Pavlović
Foto: Danilo Dado Pavlović

Evropsko prvenstvo u ragbiju Konferencija 2 biće održano tokom vikenda u Baru na kompleksu Sportskog centra Topolica.

Osima domaćina Crne Gore, na ovom takmičenju u olimpijskoj verziji ragbija 7 učestvuju i Slovačka, Slovenija, Kosovo, Estonija, Kipar i Bosna i Hercegovina.

Crna Gora je u grupi sa Kosovom, Slovačkom i Kiprom. Zbog neparnog broja ekipa u drugoj gruoi će revijalno učestvovati B reoprezentacija Crne Gore sa Estonijom, Slovenijom i BiH. U subotu će se igrati utakmice po grupama a u nedjelju razigravanja za plasman.

Prvoplasirana ekipa od naredne godine učestvovaće u višem rangu takmičenja Konferenciji 1.

U ovoj verziji ragbija ekipe na terenu imaju po sedam igrača, a igraju se dva poluvremena od po sedam minuta. Utakmice se igraju jedna za drugom pa ekipa odigra više utakmica tokom dana.

Igra je veoma brza i fizički vrlo zahtjevna za igrače a atraktivna za gledaoce. Na prvenstvu će ukupno biti odigrano 15 utakmica po principu svi protiv svih, a na osnovu osvojenih bodova biće određena podijela mjesta na tabeli.

Utakmice u subotu počinju u 10 časova, a turnir otvaraju Slovačka i Kipar. Takmičarski dio dana u subotu se završava oko 17.30, odnosno taj dan će biti odigrano 12 utakmica.

Crna Gora u subotu prvu utakmicu igra protiv Kosova u 10.20, a zatim u 13.20 sa Kiprom i u 16.20 sa Slovačkom.

B reprezentacija sjutra od 11 časova igra sa BiH, u 13.40 sa Slovenijom a u 16.40 sa Estonijom.

Ovo je drugi put da je Crna Gora domaćin ovog takmičenja.

Bonus video: