Bojana Gojković ide na Olimpijske igre

"Sjajne vijesti za naš sport - olimpijski tim biće jači za najbolju mladu sportistkinju Crne Gore, bokserku Bojanu Gojković", saopštio je COK

11930 pregleda 52 reakcija 9 komentar(a)
Bojana Gojković, Foto: BSCG
Bojana Gojković, Foto: BSCG

Crnogorska bokserka, Bojana Gojković učestvovaće na Olimpijskim igrama u Parizu, potvrdio je Crnogorski olimpijski komitet (COK).

Gojković je dobila specijalnu pozivnicu Tripartitne komisije koju obrazuje Međunarodni olimpijski komitet (MOK).

"Sjajne vijesti za naš sport - olimpijski tim biće jači za najbolju mladu sportistkinju Crne Gore, bokserku Bojanu Gojković! Jedna od najtalentovanijih bokserki svijeta dobila je specijalnu pozivnicu Tripartitne komisije koju obrazuje Međunarodni olimpijski komitet i pridružiće se Danki Kovinić, Milivoju Dukiću i vaterpolistima u gradu svjetlosti ovog ljeta! Čestitamo", saopštio je COK.

Gojković je osvojila dvije titule na juniorskim šampionatima Evrope, kao i dvije na Evropskom prvenstvu za mlade.

“Želim da izrazim veliko zadovoljstvo što je Bojana Gojković dobila licencu za učešće na Olimpijskim Igrama u Parizu. Na taj način je dobila ono što je i zaslužila svojim nastupima na posljednjem kvalifikacionom turniru na Tajlandu. Ona svojom rezultatima i sportskim vještinama zaslužuje da bude na najvećoj sportskoj smotri. Ovo je velika stvar za nas boks i sport", rekao je selektor Nikola Ružić.

Za najbolju mladu sportistkinju u izboru COK Gojković je proglašena šest puta.

"Garantujem svima da u Pariz ne idemo zbog Ajfelove kule, nego idemo da ostvarimo san koji sanjamo dugo godina unazad. Daćemo sve što možemo da ostvarimo taj cilj. Takođe želim da izrazim veliku zahvalnost Crnogorskom olimpijskom komitetu kao i Bokserskom savezu Crne Gore koji su nakon dešavanja na Tajlandu čvrsto stali iza Bojane kao svog sportiste i to je urodilo plodom", poručio je Ružić.

Olimpijske igre su na programu od 26. jula do 11. avgusta.

Bonus video: