Nikač ispustio šansu da preuzme vrh, novim remijem skliznuo je na treću poziciju

Predrag Nikač i Milan Ivanović remijima su okončali partije 6. kola Evropskog prvenstva u konkurenciji slijepih i slabovidih u Rumuniji

2152 pregleda 0 komentar(a)
Nikač ispustio bolju poziciju u finišu, Foto: Paraolimpijski komitet Crne Gore
Nikač ispustio bolju poziciju u finišu, Foto: Paraolimpijski komitet Crne Gore

Internacionalni majstor Predrag Nikač upisao je remi u šestom kolu Evropskog prvenstva u konkurenciji slijepih i slabovidih koje u Rumuniji.

U derbiju kola, u duelu drugog i trećeg nosioca turnira, Nikača i Njemca Dominika Milera, igrana je karo kan odbrana. Protivnici su se, nakon pet sati borbe, saglasili na remi,nakon što su na tabvli bili samo kraljevi.

Utisak je da je Nikač mogao bolje odigrati završnicu i izjednačiti se na prvoj poziciji, a ovako je sa pola boda, sa druge skliznuo na treće mejsto u poretku takmičenja.

Drugi crnogorski predstavnik Milan Ivanović u duelu sa predstavnikom Slovenije Emilom Murijem ubilježio je četvrti remi, pa uz po jednu pobjedu i poraz ima tri poena.

Nikač se trenutno nalazi na diobi trećeg mjesta sa 4,5 poena, dok je na čelu tabele poljski dvojac - velemajstor Marčin Tazbir i internacionalni majstor Pjotr Dukačevski sa po pet poena.

Sjutra je na programu sedmo kolo.

Bonus video: