Novi remiji Nikača i Ivanovića

Nakon šestog, i u sedmom kolu crnogorski šahisti Nikač i Ivanović osvojili po pola poena

3667 pregleda 1 komentar(a)
Nikač i Ivanović u nizu remija u Rumuniji, Foto: Paraolimpijski komitet Crne Gore
Nikač i Ivanović u nizu remija u Rumuniji, Foto: Paraolimpijski komitet Crne Gore

Crnogorski šahisti Predrag Nikač i Milan Ivanović upisali su remije u sedmom kolu Evropskog prvenstva u konkurenciji slijepih i slabovidih u Rumuniji.

Nikač je remizirao protiv Španca Davida Fernandeza Laga, u meču u kojem je poslije velike borbe u laskerovoj varijanti došlo do podjele poena. Španski šahista je u izjednačenoj poziciji ponudio remi, što je Nikač prihvatio.

Drugi crnogorski predstavnik Milan Ivanović remizirao je sa predstavnikom Bugarske Petkom Patevim, u meču u kojem je igrana sicilijanska odbrana. Ivanović je sjajnom završnicom uspio da, u činilo se izgubljenoj poziciji, ipak osvoji pola boda. Nikač se trenutno nalazi na diobi trećeg mjesta sa pet poena, dok se na čelu osamio poljski velemajstor Marčin Tazbir sa šest bodova. Ivanović je sakupio tri i po boda.

Naredni rival Nikača biće Španac Roberto Klemente Lamero, sa kojim dijeli treću poziciju na tabeli. Ivanović će igrati protiv Luke Bulatovića iz Srbije.

Osmo kolo će obilježiti duel prvoplasiranih, vodećeg Tazbira i Igora Šepeljeva iz Ukrajine, koji je sakupio pet i po bodova.

Bonus video: