U Njemačkoj uhapšeni ucjenjivači porodice Mihaela Šumahera, prijeti im do pet godina zatvora

Otac, star 53 godine, i njegov 30-godišnji sin, porijeklom iz Vupertala, rekli su saradnicima Šumaherove porodice da posjeduju podatke koje oni ne bi voljeli da budu objavljeni u javnosti

15518 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

U Njemačkoj su uhapšene dvije osobe, otac i sin, osumnjičeni za pokušaj ucjene porodice legende Formule 1, Mihaela Šumahera, saopštilo je danas tužilaštvo u Vupertalu, na zapadu zemlje.

Otac, star 53 godine, i njegov 30-godišnji sin, porijeklom iz Vupertala, rekli su saradnicima Šumaherove porodice da posjeduju podatke koje oni ne bi voljeli da budu objavljeni u javnosti, navodi se u saopštenju tužilaštva.

Da bi spriječili širenje tih podataka na darknetu, ucjenjivači su od porodice Šumaher tražili nekoliko miliona eura, navelo je tužilaštvo ne precizirajući o kakvim je podacima riječ.

Policija ih je uhapsila prošle srijede na parkingu supermarketa u blizini Frankfurta. Prijeti im kazna do pet godina zatvora, ako budu osuđeni.

Šumaher (55) je jedan od najuspješnijih vozača u istoriji Formule 1 sa sedam titula (1994, 1995, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004), 91 pobjedom i 155 plasmana na pobjedničko postolje.

Doživio je tešku povredu glave na skijanju, u decembru 2013. godine i od tada nije viđen u javnosti. On je šest mjeseci bio u indukovanoj komi, iz koje je probuđen u junu 2014. godine, a u septembru iste godine pušten je na kućno liječenje i od tada nema informacija o njegovom stanju.

Bonus video: