Đukić pobjednik međunarodnog šahovskog turnira "V Memorijal Đorđe Konjević"

U konkurenciji 58 igrača iz šest država, Rusije, Ukrajine, Slovenije, Srbije, BIH i Crne Gore, Đukić je osvojio 9 poena iz 11 kola
332 pregleda 0 komentar(a)
Učesnici šahovskog turnira "V Memorijal Đorđe Konjević", Foto: Opština Herceg Novi
Učesnici šahovskog turnira "V Memorijal Đorđe Konjević", Foto: Opština Herceg Novi

Velemajstor Nikola Đukić, prvotimac podgoričke Budućnosti pobjednik je međunarodnog šahovskog turnira "V Memorijal Đorđe Konjević", koji je održan u hotelu "Plaža" u Herceg Novom, u okviru sportskog programa 50. Praznika mimoze.

U konkurenciji 58 igrača iz šest država, Rusije, Ukrajine, Slovenije, Srbije, BIH i Crne Gore, Đukić je osvojio 9 poena iz 11 kola.

Drugi je bio FIDE majstor Alekandar Tomić iz cetinjskog Crnogorca sa 8,5 poena, koliko je osvojio i trećeplasirani Blažo Kalezić, internacionalni majstor iz podgoričke Budućnosti.

Slijede velemajstor Dušan Rajković iz Srbije sa 8 poena, velemajstor Mlan Draško, član Kotora i internacionalni majstor Predrag Nikač iz podgoričke Budućnosti sa 7,5 poena, majstorski kandidat Miodrag Prijović iz nikšićke Mladosti, FIDE majstor Armin Mušović iz bjelopoljske Rokade i majstorski kandidat Božo Marić iz Trebinja sa 7 poena.

Njih desetorica su osvojili novčane nagrade.

Dodijeljene su specijalne nagrade.

Najbolji domaći igrač je majstorski kandidat Miodrag Ćeranić, najbolji domaći veteran je FIDE majstor Branko Pejović, a najbolji omladinac majstorski kandidat Dario Alivodić .

Bonus video: