Bojić: Benfika je bolja, ali moramo da se borimo

Odbojkaši Budve večeras u Lisabonu (18.30) igraju prvi meč 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona
980 pregleda 0 komentar(a)
Ekipa Budve
Ekipa Budve
Ažurirano: 05.11.2019. 13:11h

Nakon dvije godine pauze, jedne zbog gašenja bivše Budvanske rivijere, a druge zbog debitantske sezone novog kluba čiji je osnivač opština, Budva se vraća na evropsku odbojkašku scenu.

Novi Odbojkaški klub Budva je u prvoj godini postojanja osvojio duplu krunu na domaćoj sceni, a danas će protiv Benfike (18.30 sati), u prvom meču drugog kola kvalifikacija, pokušati da se za korak primakne grupnoj fazi Lige šampiona, u kojoj je nekadašnja Budvanska rivijera igrala redovno od sezone 2009/10 do sezone 2015/16.

Benfika je u prvom kolu kvalifikacija, dva puta sa po 3:0, eliminisala Mladost iz Brčkog, za koju od ove sezone nastupa crnogorski odbojkaš Jovan Delić (ukupno 36 poena u dva meča protiv Portugalaca).

"Iskreno, mislim da je Benfika jača. Prošle sezone su osvojili titulu, odigrali su odlično finale protiv Sportinga, koji je isto imao jaku ekipu, koja je stigla do polufinala Čelendž kupa. Benfika je prošle sezone u revanšu četvrtfinala Čelendž kupa pobijedila Belogorje, koje je osvojilo trofej, sa 3:0, i Rusi su prošli tek nakon "zlatnog seta". Radi se o izvrsnoj ekipi, i njima dajem veće šanse u dvomeču. Ali, treba igrati od početka do kraja agresivno, treba tražiti neke njihove mane i iskoristiti ih. Jedino što može da nas raduje jeste da nijesu u nekoj formi. Tek je početak sezone, vidi se da nisu najuigraniji, ali su svakako opasni", kaže za "Vijesti" Marko Bojić, primač Budvana, koji je prošlu polusezonu proveo u Portugalu, u Sportingu.

Kao Budva, i Benfika je aktuelni osvajač duple krune u Portugalu (u finalu plej-ofa je sa 3-1 u pobjedama porazio Sporting), uz osvojen Superkup. U tekućoj sezoni, Benfika je već osvojila Superkup (sa 3:0 protiv Bastarda), a u prvenstvu je, uz Sporting, neporažena nakon pet kola, uz maksimalnih 15 bodova.

Klub koje je 31. maja ove godine proslavio čak 80 godina postojanja, osam puta je bio šampion Portugala, 18 puta osvajač Kupa, te devet puta pobjednik Superkupa.

Ko u svakom sportu u Portugalu, i odbojkaški klub Benfika ima igrača iz Brazila, četvoricu, a tu su po jedan odbojkaš iz Austrije i Trinidad i Tobaga.

"Ekipa je, praktično, ista u odnosu na prošlu sezonu. Stigao im je korektor Gašpar, tako da sada imaju dva jaka korektora, i ne znam koji će igrati, jer se stalno mijenjaju. Generalno, duži niz godina imaju skoro istu ekipu, odlično se poznaju i igraju odlično. I mi dosta dobro izgledamo, mislim da imamo dobru igru sa kraja, imamo dobre srednjake i dobrog dizača. Samo da se borimo od početka do kraja i da vjerujemo da možemo da igramo dobro, pa šta bude", dodao je Bojić.

6 eura košta ulaznica za odrasle za današnju utakmicu u Lisabonu. Karta za maloljetnike je euro, a dva eura za partnere kluba

Budvu će iskoristiti da spreman ode u Kinu

Bojić je nedavno stigao u Budvu, gdje će se zadržati do početka decembra, kada karijeru nastavlja u Kini.

"Kinezi su insistirali da se spremam prije dolaska tamo, da nađem neki klub i da odigram do 1. decembra, tako da meni ovo puno znači. Sa Budvom sam našao obostrani interes, meni će poslužiti utakmice i treninzi da se spremim, a njima će, vjerovatno, poslužiti moja pomoć. Nisam najspremniji, pravio sam pauzu od mjesec dana nakon Evropskog prvenstva, sa Budvom sam u treningu skoro dvije sedmice, ali bez obzira na to, ja ću dati maksimum, da što bolje odigram i da im pomognem u ovom dvomeču. Uzdam se u svoj adrenalin", zaključio je Bojić.

Bonus video: