Crnogorskim takmičarima tri medalje u Zagrebu

Srebrnim odličjem okitio se džudista Novo Raičević, dok su bronzane medalje osvojili ženski kata tim u sastavu Mia Roganović, Milica Bjelica i Jovana Marić, i kik bokser Danilo Jeknić
982 pregleda 0 komentar(a)
Ekipa za Eusa Combat games
Ekipa za Eusa Combat games

Crnogorska univerzitetska reprezentacija osvojila je tri medalje, srebro i dvije bronze, na takmičenju „Eusa Combat games” u Zagrebu.

Srebrnim odličjem okitio se džudista Novo Raičević, dok su bronzane medalje osvojili ženski kata tim u sastavu Mia Roganović, Milica Bjelica i Jovana Marić, i kik bokser Danilo Jeknić.

Nakon karatea, džuda i kik boksa, danas je svoj nastup imala i naša jedina predstavnica u tekvondou, članica Montenegro starsa i 86-ta na WT rang listi, Teodora Mitrović, koja je nastupala za Univerzitet Mediteran.

“Ona je bila postavljena za trećeg nosioca turnira u kategoriji do 62kg a prvom kolu je bila slobodna. U drugom je radila meč protiv Ukrajinke Marije Labuzove i imala prednost do samog kraja druge runde, ali je na kraju poražena za jedan poen razlike pa je rezultat nakon tri runde bio 18:17 u korist Labuzove, čime je Teodora takmičenje završila već u četvrtfinalu”, navodi se u saopštenju Studentskog sportskog saveza.

Svečanom ceremonijom, večeras je su zatvorene Eusa Combat igara, takmičenje na kojem je učešće uzelo oko 1.300 učesnika sa 404 Univerziteta iz 36 zemalja Evrope.

Crnu Goru je predstavljalo 14 sportista. U karateu kata tim u sastavu: Mia Roganović sa Univerziteta Donja Gorica i Milica Bjelica i Jovana Marić sa Univerziteta Crne Gore. U katama pojedinačno nastupio je Vladimir Mijač sa Adrijatik Univerziteta iz Bara, dok su se u borbama takmičili Vasilisa Bujić takođe sa Adrijatik Univerziteta i Dijana Miljanić koja je predstavlja Univerzitet Crne Gore.

Na Džudo takmičenju učešće su uzeli Jovana Nikić i Elma Ličina sa Univerziteta Donja Gorica, odnosno Balša Sinanović, Zvezdan Đukić i Novo Raičević sa Univerziteta Crne Gore. U Kik-boksu su nastupili Ana Miljenović i Danilo Jeknić sa Univerziteta Crne Gore, dok je Teodora Mitrović sa Univerziteta Mediteran bila naš jedini predstavnik na tekvondo takmičenju.

“Studentski sportski savez, za koji je takmičenje u Zagrebu bilo jedno od najvažnijih međunarodnih aktivnosti u ovoj kalendarskoj godini, ponosan je na tri osvojene medalje u glavnom gradu Hrvatske uz nadu da će naši studenti i u narednom periodu dostojno predstavljati Crnu Goru i svoje ustanove visokog obrazovanja na međunarodnim takmičenjima”, stoji u saopštenju.

Bonus video: