Dinamit se u "Morači" vratio na scenu: Zlatičanin slomio otpor "Malog Tajsona"

Dejan Zlatičanin prijetio prekidom, ali nije uspio više od nokdauna i sigurne jednoglasne pobjede nad Malim Tajsonom
22261 pregleda 17 komentar(a)
Dejan Zlatičanin, Foto: Zoran Đurić
Dejan Zlatičanin, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 10.11.2019. 23:07h

Najbolji crnogorski bokser i bivši WBC prvak svijeta, Dejan Zlatičanin jednoglasno je u "Morači" slavio pobjedu nad Rusom Vishanom Murzabekovim (98:92, 98:91, 97:92), u meču za prestiž i rejting u lakoj kategoriji.

Dinamit, nadimak koji je zaslužio razornom ljevicom, grunuo je nekoliko puta u ringu "Morače", ali je čvrstom Rusu brojano samo na kraju prve runde.

Izdržao je Mali Tajson još nekoliko žestokih napada, a u 4. rundi se rvačkim zahvatom sapasao nokdauna nakon serije razornih udaraca u tijelo i glavu od Zlatičanina.

Murzabekov je ravnopravan borac bio samo u osmoj rundi, dok su petu oba boksera provela u neuobičajenio sporijem ritmu. U 7. rundi Rus je probao da nesportskim udarcem stekne prednost, a,li je samo zaradio javnu opomenu.

Zlatičanin je bio ubjedljiv i u finišu posljednje , 10. runde, i na kraju je slavio 24. profi pobjedu uz dva poraza u profi ringu. Zlatičanin je tek drugi bokser sa prostora bivše Jugoslavije sa titulom prvaka svijeta u WBC verziji.

Dejan Zlatičanin u večerašnjem meču
Dejan Zlatičanin u večerašnjem meču(Foto: Zoran Đurić)

Zlatičanin je nakon gubitka titule, doživio još jedan neočekivan poraz u Americi sa teškim povredam u meču sa Meksikancem Rodrigesom, ali se godinu i po potom vratio ne birajući rivala. Izabrao je čvrstog Rusa kojem je nanio peti poraz, uz 19 pobjeda koje slavio Murzabekov u profi ringu.

Tako je Zlatičanin pokazao i da se odlično psihološki oporavio nakon prethodne neuspješne borbe u Americi, i ujedno nakon osam godina pred svojom publikom pokazao klasu.

U uvodnim borbama viđena su tri okršaja. U osam rundi mladi Novljanin Dilan Prašović je u kruzeru jednoglasno bio bolji od iskusnog Njemca Rada Rašida. Prašović, koji je borbu počeo minutom ćutanja za preminulim trenerom Fehmijem Hisenijem, odlično je vodio borbu.

Sjajnim kombinacijama udarca u tijelo pa potom vezanim serijama u glavu vrijedno je sakupljao bodove i držao cenatr ringa. U svakoj rundi je pokazao više, bio bolji za jednoglasnu pobjedu, 12. u isto toliko profesionalnih nastupa.

Upola manje vremena u ringu u velteru je proveo mlađi brat Dejana Zlatičanina, Momčilo. Osim u finišu posljednje, četvrte runde kada je sjajnom serijom pogodio Rusa Vladislava Frezea, bila je to poprilično ravnopravna borba koja je na svim sudisjkim listama pripala crnogorskom bokseru.

Brojanje je još gledano u prvoj uvodnoj borbi teškaša, Andreja Pešića iz Srbije i Njemca Patriha Linkerta u šest rundi. Pešić je uspio da dominaciju kruniše tek jednim brojanjem u posljednjih deset sekundi šeste runde. Pešić je slavio zasluženu jednoglasnu pobjedu.

Bonus video: