Oni najbliži olimpijskoj normi ostali su bez mogućnosti osvajanja bodova zbog manipulacija Mrvaljevića

Navodi se da Mrvaljević pokušava da predstavi javnosti legalan i uspješan rad "tzv Judo saveza"
1577 pregleda 3 komentar(a)
Džudo savez Crne Gore
Džudo savez Crne Gore
Ažurirano: 29.01.2020. 22:43h

Sportski direktor Judo saveza Srđan Mrvaljević želi da sakrije ogromnu štetu koju je u saradnji sa nekoliko neodgovornih pojedinaca, nanio crnogorskim džudistima, saopštili su iz Džudo saveza.

Mrvaljević je najavio da će Judo savez u 2020. godini stipendiratio 33 džudista, kao i da rekordnim izdvajanjem finansijskih sredstava želi da pokaže brigu o svojim sportistima.

Džudo savez je u reagovanju naveo da je upravo takvim djelovanjem preko 100 mladih džudista ostalo uskraćeno za stipendije koje je opredijelio u prethodnim godinama.

"Najavljuje bogat međunarodni program, dok smišljeno prikriva činjenicu da su reprezentativci u prethodnom periodu, zbog nezakonitih aktivnosti Ministarstva sporta i mladih u saradnji sa Srđanom Mrvaljevićem, ostali bez sredstava za realizovanje plana i programa i samim tim i sticanjem značajnih olimpijskih bodova", piše u saopštenju.

Navodi se da su crnogorski džudisti, koji su bili najbliži olimpijskoj normi, ostali bez mogućnosti osvajanja bodova, zbog kako su kazali, manipulacija Srđana Mrvaljevića.

"On je više puta najavljivao da će četvrti put otići na Olipijske igre, pri tome prećutkujući činjenicu da je na predhodnim Olimpijskim igrama nastupio upravo zahvaljujuci vajld karti koji mu je obezbjedio Džudo savezu Crne Gore, koji on sada pokušava svim silama da izbriše kao da nikad nije ni postojao", piše u saopštenju.

Navodi se da Mrvaljević pokušava da predstavi javnosti legalan i uspješan rad "tzv Judo saveza".

"On prikriva činjenicu da se kod suda vodi postupak, koji su pokrenuli džudo klubovi protiv rješenja o upisu tog i takvog tzv Judo saveza u registar sportskih organizacija", piše u saopštenju.

Džudo savez podsjeća da još nije poznato kako je i na koji način registrovan Judo savez i koji džudo klubovi su njegovi osnivači.

"Na kraju konačnu riječ o tom slučaju daće sud, a da će nakon toga, preko 20 džudo klubova koji su članovi Džudo saveza, koji ima tradiciju dugu pola vijeka, konačno nastaviti sa uspješnim radom i prevazići probleme koje u kontinuitetu stvara čovjek, kome je upravo taj savez stvorio uslove koje bi poželio svaki takmičar na svijetu", piše u saopštenju Džudo saveza.

Bonus video: