Svjetska džudo federacija priznala Judo savez Crne Gore

"Priznanjem Međunarodne džudo federacije konačno je stavljena tačka na problem i polemiku o tome ko je validan, legitiman i ko obavlja sportsku djelatnost u skladu sa zakonom", saopšteno je iz Judo saveza
1181 pregleda 1 komentar(a)
Međunarodna džudo federacija priznala Judo savez Crne Gore, Foto: AP
Međunarodna džudo federacija priznala Judo savez Crne Gore, Foto: AP

Međunarodna džudo federacije (IJF) priznala je Judo savez Crne Gore, kao jedinu krovnu instituciju za uređivanje džudo sporta u Crnoj Gori, saopšteno je iz Judo saveza, čiji je predsjednik Andrija Čađenović.

"Zahvaljujući profesionalnom odnosu Ministarstva sporta i mladih i veoma iscrpnom komunikacijom sa Međunarodnom federacijom interesi naših sportista su zaštićeni, čime je još jednom pokazano da su ministru Janoviću i Ministarstvu sporta i mladih, sportisti na prvom mjestu", navodi se u saopštenju.

"Iako su naši sportisti do sada nastupali pod obilježjima Međunarodne džudo federacije, od danas crnogorski džudisti će ponovo moći da se bore pod zastavom Crne Gore i obilježjima naše države, što nas posebno sve raduje", stoji u saopštenju.

"Priznanjem Međunarodne džudo federacije konačno je stavljena tačka na problem i polemiku o tome ko je validan, legitiman i ko obavlja sportsku djelatnost u skladu sa zakonom", saopšteno je iz Judo saveza.

Nakon današnje sjednice UO Judo saveza, navedeno je "da će trebati puno rada i energije da se promijeni negativan imidž koji je prethodnih godina stvoren u džudo sportu, da neće biti podjela i revanšizma, kao i to da će JSCG biti kuća svih onih koji žele da poštuju Zakon i rade u interesu sporta i kvalitetnoj promociji Crne Gore kroz sport".

Bonus video: