Vajlder se oglasio: Fjuri me nije povrijedio, kostim mi je bio pretežak

Fjuri je u dominantnoj borbi prekidom u sedmoj rundi osvojio titulu prvaka svijeta u superteškoj kategoriji, u verziji WBC
3709 pregleda 5 komentar(a)
Vajlder sa maskom prije borbe, Foto: AP
Vajlder sa maskom prije borbe, Foto: AP

Dontej Vajlder, svrgnuti šampion svijeta u superteškoj kategoriji, smatra da je mogao da se bori do kraja sa Tajsonom Fjurijem, a kao razlog poraza naveo to što je kostim u kome je ušao u dvoranu bio pretežak!

Vajlder (34) je na predstavljanju nosio štit, masku i krunu, koji su ukupno bili teški 18 kilograma.

"Fjuri me nije povrijedio uopšte, ali činjenica je da je moja uniforma bila preteška za mene. Od početka nisam osjećao noge, a u trećoj rundi su me izdale. Kostim mi je stvorio velike probleme. Samo sam ga jednom obukao i to noć prije borbe, nisam mislio da će biti tako težak. Želio sam da bude spektakularan i to mi je bilo važnije od svega. Pogriješio sam", kazao je Vajlder.

Fjuri je u dominantnoj borbi prekidom u sedmoj rundi osvojio titulu prvaka svijeta u superteškoj kategoriji, u verziji WBC.

Dva puta je Irac slao Vajldera na pod, prije nego što je iz ugla na ring uletio peškir, u znak predaje.

Amerikanac je nakon borbe morao u bolnicu zbog vrtoglavice, a kazao je da nije tačno da mu je pukla bubna opna, već da je imao posjekotinu u uhu.

"Moj trener Mark Breland je bacio peškir i zbog toga se osjećam loše. Mnogo puta smo pričali o tome. On je znao da nikada, ali baš nikada, ni u jednom slučaju, peškir ne smije da uđe u ring. Ja sam borac, ja sam ratnik, ja izlazim sa štitom ili na njemu. Ja se ne predajem. Bilo je još pet rundi, kako god vam izgledalo - bio sam u meču. Mark to nije smio da uradi - ovo je moj život, moja karijera i morao je da prihvati moje želje", kazao je Vajlder.

Bonus video: