Više od 100 takmičara na Podgoričkom triatlonu

Učešće 88 takmičara iz Crne Gore je jedan od najznačajnih pokazatelja rasta popularnosti i afirmacije triatlon sporta u našoj državi, navode organizatori
831 pregleda 0 komentar(a)
Učesnici triatlona, Foto: Igor Milić
Učesnici triatlona, Foto: Igor Milić

Više od stotinu takmičara, od čega 88 iz Crne Gore, učestvovalo je u nedjelju na šestom Podgoričkom triatlonu, Plavnica 2019.

Triatlon je održan u organizaciji Triatlon kluba Podgorica, a u saradnji sa Gradskom opštinom Golubovci, Sekreterijatom za kulturu i sport Glavnog grada na Plavnici.

“Na takmičenju je ukupno učestvovalo 103 takmičara od čega je njih 88 (64 u pojedinačnoj konkurenciji i 24 u štafetama) bilo iz Crne Gore što je svakako jedan od najznačajnih pokazatelja rasta popularnosti i afirmacije triatlon sporta u Crnoj Gori”, navode organizatori, dodajući da je upravo to jedan od osnovnih ciljeva Triatlon kluba Podgorica.

Posebno su istakli učešće dva najmlađa učesnika, Pavela Pascua i Andreja Vlada.

Podgorički triatlon je, kako dodaju, već poznat po međunarodnom karakteru, te je ugostio i takmičare iz Belgije, Hrvatske, Bugarske, Mađarske, Rusije, SAD, Albanije i Rumunije.

"Naravno, imali smo i ove godine učesnike, a i njihove navijače, iz raznih crnogorskih, triatlon, biciklističkih i atletskih klubova, rukometaše, vaterpoliste, trkačke grupe, karatiste i mnoge druge”, navodi se u saopštenju.

Ovogodišnje izdanje Podgoričkog triatlona obilježile su malo više temperature, što je takmičarima odgovaralo u vodi, ali ipak, na trčanju su mnogi osjetili možda do sada najvruću atmosferu Podgoričkog triatlona.

“Najviše pažnje privukla je olimpijska distanca (1500 metara plivanje, 40 kilometara biciklizam i 10 kilometara trčanje) koju je prvi savladao Jakša Diklić iz Hrvatske sa vremenom 02:08:01h. Nakon njega kroz cilj su prošli Luka Čupić iz TK Herceg Novi i Đuro Mileusnić, iz istog tima kao i pobjednik – TK Dubrovnik. U konkurenciji dama najbrža je bila Jelena Tomašević iz TK X Herceg Novi, sa vremenom 02:30:29h, dok su drugo i treće mjesto zauzele takmičarke iz TK Split Tamara Carević i Aleksandra Tot iz TK Kotor”, navodi se u saopštenju.

Šampionskom titulom za Crnu Goru u ovoj disciplini okitili su se Jelena Tomašević i Luka Čupić, a na podijumu su još bili Aleksandra Tot u ženskoj, i Mladen Ilić (TK Kotor) i Marko Butulija (TK X Herceg Novi) u muškoj konkurenciji.

“U disciplini sprint triatlon (750m plivanje, 20km biciklizam i 5km trčanje) prvi su kroz cilj prošli Nikola Pavlović i Milica Purlija, oboje članovi TK Podgorica. Na drugom i trećem mjestu su se našli Goran Daničić (TK X Herceg Novi) i Sean Lepouttre respektivno, u muškoj, i Anđela Delibašić (BK Budućnost) i Marija Bošnjak (TK X Herceg Novi) u ženskoj konkurenciji”, saopštili su organizatori.

U štafetnom takmičenju prva je bila ekipa “The Matadors” iz Crne Gore, ”Carević tim” iz Hrvatske je odnio srebro, a na trećem mjestu se našla grupa RRM iz Crne Gore.

Bonus video: