Đukić pozvao Simića i Markovića, opet je tu i Lipovina

Reprezentacija će se okupiti 26.decembra u Podgorici i produžiti na pripreme u Bar
81 pregleda 6 komentar(a)
Vladan Lipovina, Foto: Savo Prelević
Vladan Lipovina, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 19.12.2016. 16:28h

Novi selektor, novi-stari igrači - na prvom spisku Dragana Đukića otkako je preuzeo rukometnu reprezentaciju Crne Gore su Nebojša Simić, Vladan Lipovina, Igor Marković i Igor Radojević, kao i debitant Marko Čampar.

Simića i Markovića nije bilo u timu još od juna 2014. i baraža za Svjetsko prvenstvo, u kojem je Crna Gora izgubila od Bjelorusije.

Prethodni selektor Ljubomir Obradović ih je precrtao, ali je pred mečeve sa Švedskom i Rusijom u novembru odlučio da zovne Simića zbog problema sa vizom koje je imao Mile Mijušković.

Golman koji je prošle sezone bio jedini crnogorski igrač u Ligi šampiona je odbio poziv, jer mu se nije svidjelo kako je selektor razgovarao sa njim.

Zbog nesporazuma sa Obradovićem, Lipovina je napustio nacionalni tim u junu, između dva meča baraža za planetarni šampionat.

Radojević je nekoliko puta bio na spisku kada je selektor bio Zoran Kastratović, a ovog puta je dobio poziv jer Ivan Perišić ima problema sa povredom.

U odnosu na posljednju akciju "lavova" nema Danijela Vukićevića, Milana Popovića i Radivoja Ristanovića. Nakon kratke pauze u nacionalnom timu su i Mirko Majić i Božo Anđelić, a pozvan je i Nebojša Simović, koji zbog povrede nije mogao da igra kada je posljednji put bio pozvan.

Nema, međutim, najboljeg crnogorskog rukometaša Vuka Borozana, koji će zbog lakše povrede koljena doživljene prije tri dana na utakmici Vardara sa Meškov Brestom propustiti ovu akciju.

Đukić će svoje izabranike prozvati 26. decembra, a prvih dana 2017. godine će učestvovati na "Kroacija kupu" u Umagu, gdje će rivali biti domaćin i Tunis, koji se priprepamaju za SP u Francuskoj.

Spisak - golmani: Rade Mijatović (Meškov Brest, Bjelorusija), Nebojša Simić (Kristijanštad, Švedska), Mile Mijušković (Benidorm, Španija);

Krila: Miloš Vujović (Tatabanja, Mađarska), Mirko Majić (Borac, BiH), Igor Marković (Komlo, Mađarska), Mirko Radović (Valans, Francuska), Marko Lasica (Politehnika, Rumunija), Risto Vujačić (Vardar junior, Makedonija);

Pivoti: Nemanja Grbović (Cegled, Mađarska), Nebojša Simović (Balmazujvaroš, Mađarska), Marko Čampar (Satu Mare, Rumunija);

Bekovi: Vasko Ševaljević (Tuluz, Francuska), Miloš Božović (Tatabanja, Mađarska), Božidar Leković (Konstanca, Rumunija), Žarko Pejović (Dankerk, Francuska), Božo Anđelić (Cegled, Mađarska), Bogdan Petričević (Limož, Francuska), Stefan Čavor (Veclar, Njemačka), Vladan Lipovina (Veclar, Njemačka), Igor Radojević (Eger, Mađarska).

Bonus video: