Čater odlično vodi Bjelorusiju

"Otkada je Čater postavljen za selektora, reprezentacija igra mnogo bolje, svi ga hvale ovdje", naglasila je 26-godišnja Podgoričanka, koja igra za bjeloruski Gomelj, čiji je Slovenac trener
56 pregleda 0 komentar(a)
Jelena Marković, Foto: Www.facebook.com/gk.gomel
Jelena Marković, Foto: Www.facebook.com/gk.gomel
Ažurirano: 17.12.2016. 22:00h

Pola bjeloruskih reprezentativki igra u inostranstvu (u Mađarskoj, Poljskoj, Rumuniji, Rusiji, Turskoj i Makedoniji), a pola u dva domaća kluba - pet je iz šampionske ekipe BNTU-a, a tri iz Gomelja, na čijoj klupi sjedi selektor Bjelorusije, Slovenac Tomaž Čater.

U Gomelju je i Jelena Marković, nekadašnja crnogorska reprezentativka.

"Nisam puno gledala reprezentaciju Bjelorusije, ali poznajem dosta igračica, jer neke igraju sa mnom, a pet je iz BNTU-a. Čater je odličan stručnjak, baš se dobro trenira. Otkada je postavljen za selektora, reprezentacija igra mnogo bolje, svi ga hvale ovdje", naglasila je 26-godišnja Podgoričanka.

Djevojka koja je kao jedan od najvećih talenata našeg rukometa mlada debitovala za Crnu Goru i igrala na prvom velikom takmičenju, Evropskom prvenstvu u Danskoj 2010, vjeruje u kvalitet „lavica”.

"Imamo tim talentovanih igračica, jako mladih. Samo im treba dosta minutaže, utakmica i biće dobre", poručila je Markovićeva.

Bonus video: