"Lavice" sa Bjelorusijom za vizu za Njemačku

Šampionat će biti odigran od 1. do 17. decembra 2017. godine u Njemačkoj.
0 komentar(a)
Rukometašice Crne Gore, Foto: Facebook
Rukometašice Crne Gore, Foto: Facebook
Ažurirano: 17.12.2016. 16:17h

Nije Hrvatska, nije Poljska. To je i bila jedina želja rukometašica Crne Gore pred žrijeb baraža za Svjetsko prvenstvo.

U Geteborgu je prvo izvučena kuglica sa natpisom Montenegro, što je značilo da će „lavice” prvi meč, od 9. do 11. juna, igrati na svom terenu.

U revanšu, tri ili četiri dana kasnije, gostovaće najboljoj ekipi iz pretkvalifikacija, Bjelorusiji.

Selekcija slovenačkog stručnjaka Tomaža Čatera je osvojila 1. mjesto na turniru koji je organizovan u Minsku, a protiv Turske, Švajcarske i Kosova je imala gol-razliku plus 40.

"Izuzev Poljske i Hrvatske, ovo je jedna od težih ekipa. Početkom mjeseca je igrala pretkvalifikacije i pobijedila Tursku sa Ozel i još nekoliko iskusnijih igračica sa 14 razlike. To nije lako, kao što nije bilo ni pobijediti u Rumuniji u junu, u posljednjem kolu kvalifikacija za EP. To ne može svaka reprezentacija", upozorava selektor Dragan Adžić.

Poznajete li Bjeloruskinje?

"Znamo neke od tih igračica - Lobač iz CSM Bukurešta, Ježikavu koja je saigračica Jelene Despotović i Bobane Klikovac u Debrecinu, te Artjuhovič i Nesterjuk, jer su nekada bile u Krimu, odnosno MKS Lublinu. Doći ćemo do materijala koji nam je potreban, sigurno je najozbiljnije shvatiti i uraditi sve da budemo učesnici 10. takmičenja zaredom".

Crna Gora je ipak favorit, zar ne?

"Mora da bude favorit, po svemu učinjenom, ali to ne smije da nas zavara. Bjelorusija ima kvalitet i slovenačkog trenera koji je duže u toj zemlji i postiže sve bolje rezultate. Ali, naravno da od nas zavisi plasman".

Da li ste razmišljali da zovnete neku od starijih igračica za baraž?

"Zasada nisam, ali zdravstveni bilten će opredjeljivati sastav. Vjerujem u ovu generaciju i bilo bi dobro da ona izbori plasman na Svjetsko prvenstvo", zaključio je Adžić.

Bjelorusija nije igrala na velikim takmičenjima od 2008. godine, kada je bila 12. na Evropskom prvenstvu.

Parovi baraža

Crna Gora - Bjelorusija

Italija - Srbija

Rusija - Poljska

Mađarska - Slovačka

Rumunija - Austrija

Ukrajina - Španija

Hrvatska - Slovenija

Češka - Turska

Makedonija - Švedska

Bonus video: