Crna Gora - Rusija, Trefilov: Niko nema to što ima Crna Gora

„Zbornaja” je prošle godine upisala tek drugu pobjedu nad Crnom Gorom, jer je u grupnoj fazi Svjetskog prvenstva u Njemačkoj slavila 28:24
60 pregleda 0 komentar(a)
Jevgenij Trefilov, Foto: Ehf-euro.com
Jevgenij Trefilov, Foto: Ehf-euro.com
Ažurirano: 02.12.2018. 12:44h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Jevgenij Trefilov je sa Rusijom četiri puta bio svjetski prvak, aktuelni je olimpijski šampion, ali na prvenstvima Evrope još nema zlato - srebro je uzeo 2006, a bronzu 2000. i 2008. godine. Sada će pokušati da napadne i tron Starog kontinenta, a velika prepreka na tom putu biće mu Crna Gora (18 sati).

Ekscentrični stručnjak je nakon prijema kod gradonačelnika Nansija za „Vijesti” pričao o utakmici sa „lavicama” i na početku bio jako škrt na riječima, jer je na prva dva pitanja odgovorio samo sa „Očekujem tešku utakmicu” i „Na Evropskom prvenstvu nema slabih ekipa”.

Tek nakon toga je rekao nešto više o timu sa kojim će se Rusija sastati deveti put.

- Mnogo dobrih igračica ima Crna Gora. Igrali smo često u kvalifikacijama i na prvenstvima, uvijek su bili to neizvjesni dueli. Ne zaboravite ni da je Crna Gora praktično klub Budućnost u punom sastavu, da većina igračica reprezentacije je stalno zajedno. To nema nijedna druga selekcija.

„Zbornaja” je prošle godine upisala tek drugu pobjedu nad Crnom Gorom, jer je u grupnoj fazi Svjetskog prvenstva u Njemačkoj slavila 28:24.

- Teško je reći šta bi trebalo ponoviti, a šta promijeniti u odnosu na taj duel. Vidjećemo tokom meča šta je neophodno da uradimo da bismo pobijedili. Ali, jednu stvar znam - biće teško jer je Crna Gora veoma jak suparnik - zaključio je Trefilov.

Bonus video: