Holandija i Francuska hitaju ka polufinalu

Šansu da bude izjednačena sa vodećim ekipama, i sama u posljednjem kolu odlučuje o svojoj sudbini protiv Švedske, ispustila je Njemačka
3 komentar(a)
Srbija - Holandija, Foto: Ehf-euro.com
Srbija - Holandija, Foto: Ehf-euro.com
Ažurirano: 12.12.2016. 21:35h

Ni poslije mečeva 2. kola glavne faze u grupi 1 još nema sigurnih učesnika polufinala, ali su dva tima jako blizu tome - Holandija i Francuska.

Šansu da bude izjednačena sa vodećim ekipama, i sama u posljednjem kolu odlučuje o svojoj sudbini protiv Švedske, ispustila je Njemačka.

Izabranice Mihaela Biglera su remizirale sa Španijom, a tragičarka je bila Svenja Huber, kojoj je Silvija Navaro 56 sekundi prije kraja odbranila sedmerac.

"Ratnice" su mogle to da kazne, ali je u posljednjem napadu blokiran šut Aleksandrine Kabral.

"Lale" su iskoristile razliku u klasi i rutinski savladale Srbiju sa 35:27.

Ivet Broh i Lois Abing su postigle po šest golova za pobjedničku ekipu, pet je dala Anđela Malestajn.

U timu Dragice Đurić, koji je nakon iznenađujuće dobrog početka šampionata potpuno stao, ubjedljivo najbolja je bila Jovana Stoiljković sa osam pogodaka.

"Srbija nam je stvorila mnogo problema, ali su odlučili naša brzina u napadu i veća mogućnost rotacije. Srećni smo što je i Njemačka izgubila bod od Španije, jer sada držimo sudbinu u našim rukama. Cilj nam je da uđemo u polufinale", istakla je selektorka Holandije Hele Tomsen, čiji tim u posljednjem kolu igra sa otpisanom Španijom.

Francuskinje su nadvisile Švedsku (21:19) i ostavile je bez šansi za polufinale.

Domaćin nije ni zaslužio da se bori za medalju, jer je u pet mečeva zabilježio pobjedu, remi i tri poraza. Estej Nze Minko je predvodila pobjednički tim sa šest golova, četiri je dala Aleksandra Lakraber, dok je pet na drugoj strani postigla Jamina Roberts.

Do vize za polufinale bi prva mogla Norveška. Aktuelni svjetski i evropski prvak sjutra (18.30) igra sa otpisanom Mađarskom i može i teoretski da osigura jedno od prva dva mjesta u grupi 2.

Grupa 1 (Geteborg) - 2. kolo: Švedska - Francuska 19:21 (10:12), Srbija - Holandija 27:35 (12:17), Španija - Njemačka 20:20 (128:9).

Tabela: Holandija, Francuska 6, Njemačka 5, Švedska, Srbija 3, Španija 1.

Bonus video: