Adžić: Djevojke su dale sve od sebe, napravili smo kvalitetan temelj za dalje

"Sa dva dobra rezultata u prva dva kola smo se izborili da budemo u prvom šeširu za Svjetsko prvenstvo, tako da smo imali zbog čega da dođemo. Dobili smo veliko iskustvo za ovaj novi tim", naglasio je Adžić.
17 komentar(a)
Ema Ramusović, Foto: Swe2016.ehf-euro.com
Ema Ramusović, Foto: Swe2016.ehf-euro.com
Ažurirano: 10.12.2016. 10:45h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Malme - Selektor rukometašica Crne Gore Dragan Adžić je, razumljivo, bio razočaran zbog ispadanja u prvoj fazi.

"Lavice" su nakon jučerašnjeg poraza od Mađarske (21:14), zbog najslabije gol-razlike u trokrugu sa Češkom i Mađarskom, završile na posljednjem mjestu u grupi C, pa su završile nastup na Evropskom prvenstvu u Švedskoj.

"Razlog poraza je neiskustvo i veće opterećenje značajem meča. To je bilo vidno u napadu. I u odbrani smo pravili malo više grešaka nego do sada, ali 21 primljeni gol od ovakve Mađarske je potpuno zadovoljavajući. Očekivali smo da će braniti ova golmanka, znali smo da će biti opasnija, ali nekoliko igračica koje prvi put igraju na velikom takmičenju nije izdržalo", rekao je Adžić.

Selektor smatra da je činjenica da se na ekipu odrazilo što kapitenka i najiskusnija rukometašica nije mogla da igra.

"Najveći razlog poraza je što Milenu Raičević nismo imali šest sedmica pred ovo takmičenje, a u ovom meču je probala i rizikovala. Bez nje se moglo očekivati da će biti slabosti u igri. Žao mi je i jer sam htio da u nastavku takmičenja dam šansu Ivani Božović, Bobani Klikovac i Ivoni Pavićević. Djevojke su dale sve od sebe, imaju sjajnu atmosferu i energiju i mislim da smo napravili kvalitetan temelj za dalje. Sa dva dobra rezultata u prva dva kola smo se izborili da budemo u prvom šeširu za Svjetsko prvenstvo, tako da smo imali zbog čega da dođemo. Dobili smo veliko iskustvo za ovaj novi tim", naglasio je Adžić.

Igračice krive nedostatak iskustva, umor, odbranu...

Andrea Klikovac je prvi put na velikim takmičenjima imala značajniju ulogu u napadu, ali nije mogla da spriječi eliminaciju.

"Čestitke djevojkama na borbenosti na sve tri utakmice, dale smo maksimum. Protiv Mađarica smo bile loše u odbrani, uvijek nam je falio korak da prekinemo njihov brz prenos lopte, a u napadu nismo bile koncentrisane i njihova golmanka nam je “skidala” sve zicere. Vidi se da nekim igračicama fali iskustva, ali je nedostajalo i snage za završnicu", rekla je Klikovac.

Ema Ramusović je sinoć igrala dobro, ali nije imala adekvatnu pomoć.

"Ne znam što bih rekla. Vjerovatno su presudili mladost i neiskustvo. Bilo je i umora, ali nije prevelike borbe i dobre igre u odbrani koju stalno forsiramo i donosi nam pobjede. Nije nas omelo ni to što smo znale da bismo mogle da prođemo i sa porazom od tri gola razlike. Jednostavno, bio je ovo loš dan", dodala je Ramusovićeva.

Jasna Boljević je na startu drugog poluvremena odigrala prve minute, dala i gol, ali je brzo izašla.

"Imamo odličnu atmosferu u ekipi, ali nam je trebalo više energije i snage, možda i rotacije. Mađarska je više željela pobjedu i prolaz. Nama ostaje da se borimo, da mnogo radimo na svemu i sigurna sam da je velika budućnost pred nama", zaključila je Boljevićeva.

Bonus video: