Adžić: Jelena Despotović je dokaz zašto neko ne može da bude tu

„Jeca Despotović, Đina Jauković, Đina Malović, Andrea Klikovac i sve druge moraju da dobiju šansu, da bi mogle da nam donesu pobjede kada dođu prave utakmice”, rekao je selektor nakon pobjede nad Češkom
184 pregleda 13 komentar(a)
Dragan Adžić, Foto: Huncro2014.ehf-euro.com
Dragan Adžić, Foto: Huncro2014.ehf-euro.com
Ažurirano: 07.12.2016. 21:49h

Od specijalnog izvještača „Vijesti”

Malme - Selektor Crne Gore Dragan Adžić je bio presrećan nakon pobjede nad Češkom.

„Ponosan sam kako su djevojke iznijele utakmicu. Pred prvenstvo smo željeli da pobijedimo Češku i dobijemo još nekoliko igračica. Protiv Danske ih je bilo nekoliko, sada je to bila Jelena Despotović, a nadam se da će do kraja još neka. Bez Milene i svih onih heroina koje su nosile reprezentaciju ova pobjeda je velika stvar i spoznaja da ove djevojke mogu mnogo”, rekao je Adžić.

Kako su djevojke podnijele vijest da Milena Raičević neće igrati?

„Odlično. Znaju koliko Milena trpi i koliko bi htjela da igra, i bile su potpuno svjesne da moraju bez nje. U pripremi nisam osjetio da bi to mogao da bude problem. Nadamo se da bi Milena mogla da igra protiv Mađarske, jer se ne radi o težoj povredi, već o istegnuću mišića ramenog pojasa”.

Selektor je poručio da će morati da radi sa ekipom, kako ne bi bilo isključenja u finišu kao protiv Češke, kada ih je bilo četiri u posljednjih sedam minuta.

„To je posljedica neiskustva, jer nam nikako nisu potrebna takva isključenja. To se dešavalo i ranije, ali smo ih sveli u posljednje vrijeme i moramo da radimo na tome”.

Da li je igra Jelene Despotović najava da je napokon probila tremu koju je imala?

„Ona je možda bila i najvažnija igračica, jer nije bilo lako ući u takvom momentu, a bila je konačno onakva kakvu je želimo. Ona je jedan od razloga zbog kojima je nekome u Crnoj Gori teško objasniti zašto neko ne može da bude tu, jer Jeca, Đina Jauković, Đina Malović, Andrea Klikovac i sve druge moraju da dobiju šansu, da bi mogle da nam donesu pobjede kada dođu prave utakmice”.

„To ne može da bude iza leđa nekoga, već samo na ovaj način. Siguran sam da je Jelena ovom utakmicom i sa ovim osjećajem prelomila u svojoj glavi da može i da ćemo je gledati u dobrim izdanjima, jer je to neprocjenjivo za našu reprezentaciju”, zaključio je Adžić.

Bonus video: