Sa Češkom kao protiv Danske

Crna Gora sjutra od 18 i 30 igra sa Češkom
69 pregleda 1 komentar(a)
Crna Gora Danska, Foto: Ekstrabladet.dk
Crna Gora Danska, Foto: Ekstrabladet.dk
Ažurirano: 06.12.2016. 16:00h

Crnogorske rukometašice porazom su otvorile Evropsko prvenstvo, ali su nakon meča sa Danskom, čini se, za korak bliže cilju - plasmanu u drugu fazu.

U tijesnoj utakmici izgubile su 22:21, a pokazale da imaju potencijal da protiv Češke, u srijedu od 18 i 30, i Mađarske, u petak u istom terminu, ostvare rezultate koji ih vode dalje.

"Ostavile smo srce na terenu, izginule i pokazale da imamo kvalitet. Mogle smo i više, da su se neke stvari poklopile, ali glupo je sada pričati - da je bilo ovo, ili ono... Žalimo za bodom, ali uzdignute glave se spremamo za Češku", kazala je Đurđina Jauković.

Za bolji rezultat protiv Danske falili su možda upravo njeni golovi.

"Igrale su 3-2-1 zonu, što visokim igračicama ne odgovara. Ni Mađarska ni Češka ne igraju takvu odbranu, pa mislim da će i napad bolji u narednim mečevima", objašnjava Jauković.

Zato je odbrana bila na visokom nivou u većem dijelu meča.

"Odbrana je bila jako dobra, odigrali smo možda i najbolju odbranu na mečevima sa Danskom, a bilo ih je dosta", ističe selektor Dragan Adžić.

"Falio nam je iskustvo kod pojedinih igračica, i širina u napadu", kaže selektor.

Češka je na startu iznenadila Mađarsku 27:22 i odmah skinula epitet autsajdera u grupi.

"Više smo očekivale od Mađarske, ali smo znale da Češka nije ni malo naivan rival. Imaju dobro krilo Knedlikovu, jake šutere... Moramo da imamo isti pristup kao protiv Danske, to je najvažnije", ističe Đina Jauković.

"Ovaj tim ima još potencijala, još rezervi kod skoro svih djevojaka. Vidjećemo kakav će biti zdravstveni bilten, ali očekujem da energetski budemo na istom nivou, a taktički, u ispunjavanju zadataka u oba pravca, malo skoncentrisaniji, jer ćemo tako biti bliži pobjedi protiv Češke", zaključuje Adžić.

Bonus video: